Burgas24.bg предоставя на нашите читатели писмото на Стамболиев до медиите:

...
Burgas24.bg предоставя на нашите читатели писмото на Стамболиев до медиите:
Коментари Харесай

Роми вдигат незаконни къщи в Горно Езерово, побъркват бургазлии с изпълненията си! Къде са институциите?


Burgas24.bg дава на нашите читатели писмото на Стамболиев до медиите:

" Не разполагам със статистически данни и се поверявам напълно на жителя, който ми показа, че поради противозаконното строителство, преминаващите бетоновози, горенето на автомобилни гуми, поради шума и демонстративното нарушение на разпоредбите от някои тамошни поданици, не са малко  хората, които към този момент разпродават парцелите си и напущат " Горно Езерово ".

Беше ми показан и обстоен снимков материал. От него и информацията, която ми беше дадена, излиза наяве, че нарушителите изливат основите на своите противозаконни домове най-често в петък.

По този метод основите се втвърдяват през уикенда, когато контролиращите институции почиват, а в идната седмица безусловно за няколко дни в нарушаване на наредби и закони изниква фамилно жилище.

Сигурно си спомняте, че неотдавна Община Бургас безкомпромисно унищожи значително такива здания в " Горно Езерово ", само че сега техните стопани са почнали градежи на нови места.

Нарушителите се възползват от бавната реакция на институциите и поясняват това като " зелен “ сигнал за нелегално строителство.

Поставена пред приключен факт общинската администрация е принудена да влиза в безконечен лабиринт от процедури.

При констатация на подобен градеж следва сформиране на констативен акт, изчакване на възражения по акта, после  издаване на заповед за унищожаване на градежа, която също предстои на обжалване пред Административен съд. Докато вероятно влезе в действие,  могат да изминат години, а за самото физическо  премахване на противозаконната сграда е нужно в допълнение време за ангажиране на компания реализатор, обезпечаване на представител на градежа и така нататък

До всичко това няма да се стигне, в случай че институциите се намесят авансово и не позволен бетоновозите в квартала и по този метод спрат още първоначално строителството на противозаконни постройки.

Ето за какво след срещата с жителя на квартал " Горно Езерово “ изпратих сигнал до Община Бургас и по-точно до зам. кмета по строителството, вложенията и районното развиване госпожа Чанка Коралска.

Вярвам, че администрацията има запас, потенциал и законови принадлежности да не допусне тези нарушавания да се трансфорат в всеобща процедура, тъй като в случай че бъдат взети ограничения в този момент, няма въобще да се постанова да се минава през тежки и дълги процедури, в които Общината ще губи време и пари.

А дали не е време да бъде разкрит  " парещ “ телефон за почивните дни в Община Бургас за такива строителни нарушавания, с цел да може по подадените сигнали да се задействат всички оторизирани институции ", написа Стамболиев.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР