Бурен протест на роми в пловдивската "Арман махала" заради намерение

...
Бурен протест на роми в пловдивската "Арман махала" заради намерение
Коментари Харесай

Пловдивски роми се обърнаха за помощ към Българския хелзинкски комитет

Бурен митинг на роми в пловдивската "Арман махала " поради желание на общинските управляващи да събарят постройки. В момента там към този момент има багери и камиони, които са подготвени да работят. Все още няма полиция, която е нужна за обезпечаване на нужния ред. Преди време в махалата бяха съборени 15 краткотрайни постройки, а в този момент ще бъдат бутани солидни здания. Причината - да се отвори място за минаването на бъдещия бул. "Северен ", чието създаване е финансирано с европейски средства.

Подаден е сигнал в Европейския съд по правата на индивида от Българския хелзинкски комитет - тъй като общинските управляващи не са обезпечили краткотраен дом на хората, живеещи в постройките, избрани за срутване. От БХК са безапелационни, че има нарушение на права. Същевременно кметът на регион " Северен " в Пловдив Ральо Ралев категорично посочи, че Европейският съд по правата на индивида приказва единствено за "временно жилище ". 
Никой не е обещавал да бъдат строени нови жилища на тези хора, акцентира Ралев. Пред Нова телевизия той не отговори директно какво е предложила общината на хората, чиито домове ще бъдат съборени - дали е имало предложение за краткотрайно настаняване в общинско жилище. Един от живеещите в избран за срутване дом сподели, че общината не му е предложила нищо. Ралев отговори с "Мислите ли, че не сме подготвили всичко ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР