Бунтът на частната военна компания Вагнер показва, че Москва допусна

...
Бунтът на частната военна компания Вагнер показва, че Москва допусна
Коментари Харесай

Столтенберг: Бунтът на Вагнер показва, че Москва допусна стратегическа грешка с атаката срещу Украйна

Бунтът на частната военна компания " Вагнер " демонстрира, че Москва позволи стратегическа неточност с офанзивата против Украйна, съобщи през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, представен от Ройтерс.

Русия през днешния ден се пробва да се върне към всекидневния живот, откакто в събота бойците от " Вагнер ", предвождани от ръководителя си Евгений Пригожин, потеглиха към Москва, с цел да смъкват висшето военно управление. В последна сметка Пригожин подреди на хората си да спрат и да се върнат в базите си в Украйна. Той взе това решение, откакто се контракти с Кремъл с посредничеството на беларуския президент Александър Лукашенко.

" Събитията от уикенда са вътрешна работа на Русия, само че демонстрираха за следващ път огромната стратегическа неточност, която президентът (Владимир) Путин позволи с противозаконната анексия на Крим и с войната против Украйна ", сподели Столтенберг пред кореспонденти при своя аудиенция в литовската столица Вилнюс.

Западните държавни управления са комплицирани от необикновените събития през уикенда и си задават въпроса какво още може да стане в страната с най-големия нуклеарен боеприпас в света.

Столтенберг съобщи, че НАТО следи обстановката в Беларус. Генералният секретар още един път разкритикува решението на Москва да разположи на беларуска територия свои нуклеарни оръжия.

" НАТО не вижда индикации за това, че Русия се готви да употребява нуклеарни оръжия, само че оставаме бдителни ", сподели още Столтенберг.  

" Докато Русия продължава с офанзивата си, значимо е да продължим да поддържаме Украйна ", посочи генералният секретар. 

" Ако Русия си мисли, че ще ни изплаши и че ще спрем да поддържаме Украйна, тя ще се провали. Ще поддържаме Украйна, колкото е належащо ", безапелационен бе Столтенберг.

Българска телеграфна агенция
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР