Булгаргаз внесе в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР)

...
Булгаргаз внесе в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР)
Коментари Харесай

„Булгаргаз“ предлага близо 3% по-скъп природен газ за август спрямо юли

„ Булгаргаз " внесе в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) заявление за одобряване на цена за август от 62,38 лв. за мегаватчас (MWh) - без цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност, оповестиха от публичния снабдител.

 

КЕВР утвърди цена на природния газ за юли от 60,58 лв. за MWh - без цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност, напомня Българска телеграфна агенция. Това значи, че към днешна дата препоръчаната от " Булгаргаз " цена за идващия месец е с 2,97 % по-висока по отношение на актуалната.

 

На 1 август в КЕВР ще бъде подадено дефинитивно предложение за цената на природния газ за август, при отчитане на котировките на ценообразуващите съставни елементи към 31 юли 2023 година, прибавят от " Булгаргаз ".

 

Прогнозната цена за септември е 60,66 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС), изчислена съгласно котировките на газов хъб TTF към 11 юли, което е с 2,76 на 100 под препоръчаната за август и с 0,13 на 100 над одобрената за юли.

 

Финалното предложение за цената на природния газ за септември ще бъде подадено в КЕВР на 1 септември, се показва в известието.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР