БулфотоПенсиите в България наистина ще се вдигнат за пръв път

...
БулфотоПенсиите в България наистина ще се вдигнат за пръв път
Коментари Харесай

Пенсиите скачат още след Нова година

Булфото

Пенсиите в България в действителност ще се вдигнат за пръв път от доста години.

Реалното нарастване на пенсиите от 2022 година няма да е с 12,5%, а с 18%. Причината е използването на така наречен швейцарско предписание, при което имаме годишна актуализация, която е към 5,5-5,6%.

Това разяснява за БНР Щерьо Ножаров, икономист, учител и стопански консултант от Българската стопанска камара (БСК).

В четвъртък Народното събрание одобри актуализацията на бюджета на ДОО, с която в оставащите три месеца до края на годината пенсионерите ще получават по 120 лева месечно бонус, а от 25 декември 2021 година влиза в действие актуализацията на възнагражденията. С нея минималната пенсия става 370 лева, а оптималната 1 500 лева

" Проблемът е, че на процедура близо към 60% от пенсионерите ще получат идентични пенсии. Като доста ще се съкрати разликата сред минималната и междинната пенсия. Минималната внезапно ще се приближи до междинната. Предвид, което всеки един българин, който получава междинен приход, в случай че се обезпечава на него в бъдеще ще получи близка до минималната пенсия. Какъв е ползата му да се обезпечава на действителния си приход ", разяснява Ножаров.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР