БулфотоМерките са нужни, целта им е да спасяват животи. Оспорването

...
БулфотоМерките са нужни, целта им е да спасяват животи. Оспорването
Коментари Харесай

Проф. Момеков: Българите се татуират, но ги е страх да се ваксинират

Булфото

Мерките са нужни, задачата им е да избавят животи. Оспорването им е тъжно, тъй като сме на челни места по смъртност. Не може да отричаш всички форми на ограничаване. Изглеждаме безпределно неуместно. Информацията какво съдържа имунизацията е обществена. Същите тези хора си боядисват косите и пият инстантни питиета, които се разтварят, надали са чели какво има вътре. Българите се татуират, само че ги е боязън да се имунизират.

Това съобщи пред Българска национална телевизия ръководителят на Българското научно сдружение по фармация проф. Георги Момеков, представен от Фрог.

Според него хапчетата за лекуване на ковид са оптимистичен вид.

„ Правят се огромни изследвания и се дават доста безапелационни данни. Имаме един в действителност доста безапелационен резултат при хапчето на " Пфайзер " - при високорисковите хора, в случай че този препарат е включен до третия ден от изявата, понижава хоспитализацията с 90% и не е имало смъртни случаи, при хапчето на „ Мерк “ не е толкоз висока успеваемостта. И двата препарата ще трансформират разпоредбите на играта. Тези медикаменти са направени с доста пари, компанията е вложила пари в огромни клинични изследвания “, изясни проф. Момеков.

Според него ще има логистични проблеми, и това няма да е нещо, което ще наводни аптеките на следващия ден. По думите му и в този момент можем да понижим хоспитализациите посредством имунизиране.

„ Ще се възнамеряват количествата години напред при медикаментите, това е страховит пробив, само че не е вълшебна пръчица. Ако желаеме да живеем умерено, би трябвало да разчитаме на други ограничения. Получава се плато на новите случаи, всички се надяваме да се обърне тази крива. Нещата са доста съществени “, сподели още проф. Георги Момеков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР