Буенос Айрес. Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща

...
Буенос Айрес. Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова проведе работна среща с Майкъл Френзел, почетен председател на „Глобалния форум за туризъм и икономика“

Буенос Айрес. Министърът на туризма Николина Ангелкова организира работна среща с Майкъл Френзел, почетен ръководител на „ Глобалния конгрес за туризъм и стопанска система “ (GТEF). Те разговаряха в границите на срещата на върха на Световния съвет за пътувания и туризъм в Буенос Айрес. Двамата разискаха опциите за общи начинания в региона на туризма, които да усилят пътуванията от Китай в България. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма .
Министър Ангелкова срещна Майкъл Френзел с плановете, по които работи страната. Един от тях е подготовката за второто издание на „ Международния конгрес на международните цивилизации и античните направления “, които ще се организира в края на годината в София. Форумът се провежда взаимно от Министерството на туризма и Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации. Българското държавно управление и Министерството на туризма водят поредна политика за одобряването на страната като дестинация в четири сезона, осведоми министърът. Тя изясни още, че се работи интензивно за постигането на резистентен и годишен растеж в туризма.
Китай е измежду главните пазари за Европа, изключително в бранш туризъм. Тази година фокус на Стария континент е самодейността „ 2018 година – Година на туризма Европейски Съюз – Китай “. През 2017 година в европейските страни са регистрирани повече от 12,4 млн. туристически визити от Китай като растежът по отношение на 2016 година е 18%. А по света пътуват над 180 млн. китайци.
На срещата бе разисквано и развиването на взаимни артикули и направления с Гърция, Сърбия и Хърватия, предопределени за привличане на туристи от далечни пазар като Китай. Дискутирани бяха и способи за поощряване на китайски вложения в България, което би било причина за привличане на още повече туристи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР