Будапеща . Прес-секретарят на унгарското правителство Золтан Ковач заяви, че

...
Будапеща . Прес-секретарят на унгарското правителство Золтан Ковач заяви, че
Коментари Харесай

Magyar Hirlap: Според Золтан Ковач, правителството на Унгария не е анти-ЕС

Будапеща. Прес-секретарят на унгарското държавно управление Золтан Ковач съобщи, че страната не е срещу Европейския съюз, само че би желала той да се върне към главните си полезности – да вземем за пример във връзка с опазването на националния суверенитет, написа Magyar Hirlap.
„ Има гигантска разлика в мисленето на някои бюрократи и политици в Брюксел от една страна и в това на европейските нации за бъдещето на Европа “, уточни Ковач. Той уточни, че значима задача за Унгария е да показва, че „ страната не е антиевропейска, а просто не е съгласна н неща, предлагани от Брюксел “ и че желае „ Европейски Съюз да се върне към главните си полезности “.
Ковач съобщи, че гаранция за мощна Европа е мощната национална страна. „ Унгария е подготвена да взе участие в задълбочаването на съдействието в области като отбранителната политика, някои аспекти в икономическата политика, цифровизацията “, добави той. „ Но има области, където е невероятно да се реализира съгласие като миграцията. Правителството на Унгария в никакъв случай няма да се съгласи на това, тъй като унгарският народ в никакъв случай няма да се съгласи да бъде заставен от Европейски Съюз да приема мигрантите “, заключи прессекретарят на държавното управление.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР