Будапеща . Прес-секретарят на унгарското правителство Золтан Ковач заяви, че

Будапеща . Прес-секретарят на унгарското правителство Золтан Ковач заяви, че ...

Magyar Hirlap: Според Золтан Ковач, правителството на Унгария не е анти-ЕС.

Будапеща . Прес-секретарят на унгарското правителство Золтан Ковач заяви, че страната не е против Европейския съюз, но би желала той да се върне към основните си ценности – например по отношение на опазването на националния суверенитет, пише Magyar Hirlap.
„Има гигантска разлика в мисленето на някои бюрократи и политици в Брюксел от една страна и в това на европейските народи за бъдещето на Европа“, посочи Ковач. Той посочи, че важна задача за Унгария е да демонстрира, че „страната не е антиевропейска, а просто не е съгласна н неща, предлагани от Брюксел“ и че желае „ЕС да се върне към основните си ценности“.
Ковач заяви, че гаранция за силна Европа е силната национална държава. „Унгария е готова да участва в задълбочаването на сътрудничеството в области като отбранителната политика, някои аспекти в икономическата политика, цифровизацията“, добави той. „Но има области, където е невъзможно да се постигне разбирателство като миграцията. Правителството на Унгария никога няма да се съгласи на това, защото унгарският народ никога няма да се съгласи да бъде принуден от ЕС да приема мигрантите“, заключи прессекретарят на правителството.

Превод и редакция: Виктор Турмаков

Източник: focus-news.net