bTV тръгна по следите на мистериозния чатбот Наталия“. Зад хиляди

...
bTV тръгна по следите на мистериозния чатбот Наталия“. Зад хиляди
Коментари Харесай

bTV по следите на "Наталия": Нова фирма за организиране на събития вероятно стои зад чатбота

bTV потегли по следите на мистериозния чатбот „ Наталия “. Зад хиляди позвънявания и въпроса " От София ли сте? " стои нова компания на българския пазар, разкриват пред екипа ни проверяващите.

Казвам се Наталия и се обаждам по отношение на вашата покупка. Бих желала да получа вашата оценка. Само да уточним – вие сте от София, нали?

Хиляди българи са запитани от кой град са

По информация на bTV от източници измежду проверяващите – позвъняванията идват от компания с адрес в центъра на София. Предметът ѝ на активност е образуване и показване на събития, осъществяване на действия на прът център и други.

От сдружението отхвърлят да застанат пред камерата ни. На въпросите дали чатботът е техен и каква е задачата му, получаваме писмена позиция, в която изясняват, че употребяват специфичен програмен продукт, който избира случайни номера и не обработва персонални данни.

Тя ги пита от кой град са

„ Дружеството, както и доста други компании в България, употребява и така наречен чатбот само и единствено за, която да промотира активността на сдружението. Към сегашния миг тече вътрешна инспекция във компанията, която цели да откри дали чатбот " Наталия " е употребен от Дружеството, или става дума за чатбот на друго сдружение, което оперира на българския пазар по същия метод “, разясняват от компанията.

Проверката на ГДБОП по случая продължава. Междувременно антимафиотите са по следите на скица за измама на компании посредством следене на имейл връзката.

Фалшиви уеб сайтове на куриерски компании мамят потребителите в интернет

„ Комуникацията върви обикновено, причинители употребяват същия текст, същите думи и подмамват българската компания да изпрати парите не на техния контрагент. На всеки 3-4-5 дни имаме българска компания, която губи 50 000 евро – 100 000 евро. 2-3 пъти годишно имаме компания, която губи няколко милиони лв. вследствие на заменения айбан “, сподели началникът на Отдел " Киберсигурност " към ГДБОП Владимир Димитров.

Атаката идва главно от Нигерия, разкриват още проверяващите.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР