БСП видя в действията на ДПС и ГЕРБ атентат срещу

...
БСП видя в действията на ДПС и ГЕРБ атентат срещу
Коментари Харесай

Атентат срещу демокрацията видя БСП в действията на ДПС и ГЕРБ

БСП видя в дейностите на Движение за права и свободи и ГЕРБ " атентат " против базисните достижения на българската народна власт. Пред публицисти в Народното събрание заместник-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Крум Зарков разяснява срещата сред ГЕРБ и Движение за права и свободи, на която са били разисквани предложенията за финансирането на партиите. На нея Движение за права и свободи и ГЕРБ са постигнали единодушие за промени в законодателството, с които партиите да могат да одобряват дарения от юридически и физически лица при прецизни правила на отчетност и бистрота.

" Днес стана ясно какво се крие зад изненадващото предложение за един лев дотация. Въобще не е ставало дума за понижаване на парите на партиите. Ставало е дума за координирана акция, която цели да допусне частно финансиране на политическите субекти. В тази координирана акция ГЕРБ и Движение за права и свободи се пробват да приватизират политическия живот на страната ", разгласи Зарков, представен от Българска телеграфна агенция.

" Кой на следващия ден ще дефинира листите с претендентите за кметове и общински съветници - партиите или контролиращите ги олигарси? Това е същински атентат към някои от базисните достижения на българската народна власт. Българска социалистическа партия е единствената партия, която стои против него. Призоваваме българските жители също да не остават безучастни. Призоваваме за открит и почтен спор за това по какъв начин да се понижи дотацията, без обаче да се наруши независимостта на политическите субекти. Категорично ще се противопоставим на всеки опит да се вкарат частни ползи в политическия живот. Ние би трябвало да се борим с корупцията, а не да се опитваме да я легализираме ", разяснява още депутатът от Българска социалистическа партия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР