БСП върна на президента Румен Радев неизпълнен третия мандат за

...
БСП върна на президента Румен Радев неизпълнен третия мандат за
Коментари Харесай

Направихме всичко необходимо. БСП върна неизпълнен третия мандат

БСП върна на президента Румен Радев несбъднат третия мандат за сформиране на държавно управление. Това беше последната опция за лъчение на кабинет от 48-ото Народно заседание, откакто първите две политически партии - ГЕРБ и " Продължаваме промяната " (ПП), също не съумяха.

Така за пети път за последните две години ще се проведат предварителни избори. Предстои президентът да разгласи дата за провеждането им и да разпусне 48-ото Народно заседание.

" Направихме всичко належащо, с цел да осъществим третия мандат ", сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова при връщането.

Тя напомни, че левицата водачи на парламентарно показаните партии на диалог по четири предпочитани за Българска социалистическа партия тематики. На лидерската среща обаче отидоха ръководителите на трите от шестте партии - ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Български напредък “ - Бойко Борисов, Мустафа Карадайъ и Стефан Янев . Не участваха представители на „ Продължаваме промяната “ (ПП), „ Демократична България “ (ДБ) и „ Възраждане “.

" И от тези, които пристигнаха, и от тези, които не пристигнаха, стана ясно, че не събираме нужното болшинство за лъчение на постоянно държавно управление ", сподели Нинова на Радев във вторник.

Той я поздрави за напъните, които е положила.

" Аз желая да ви поздрави за напъните, които положихте в една доста сложна обстановка. Пожелавам ви триумф ", сподели Радев.

В 14:00 часа във вторник той е поканил Централната изборна комисия , която да му каже каква е готовността й за осъществяване на следващите предварителни избори.

" На базата на тази информация ще взема решение за разформироване на 48-то Народно заседание и избор на дата за изборите ", сподели президентът.

Той няма ограничавания за решението по кое време тъкмо да направи това. Новите избори би трябвало да се проведат не по-късно от 60 дни след разпускането на Народното събрание.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР