БСП- София формира единен ляв фронт срещу десните за местните

...
БСП- София формира единен ляв фронт срещу десните за местните
Коментари Харесай

БСП- София иска местна коалиция с лице Ваня Григорова


БСП- София образува обединен ляв фронт против десните за локалните избори, разгласи ръководителят на социалистите в столицата Иван Таков.

През последните седмици Таков е провел диалози с разнообразни партии, обединения и обединявания от целия набор на лявото пространство и е удовлетворен от резултата.

" Ако се върнем обратно във времето, през 2013-та в " Коалиция за България " имаше 16 партии, напомни той. С съвсем всички от тях е провел срещи за да създадат това, " което десните не могат ".

Лидерът на Българска социалистическа партия - София изясни, че на последното съвещание на Градския съвет единомислещо е било решено в столицата социалистите да се явят на локалните избори с локална коалиция и е получил мандат от членовете да организира диалози с други леви партии, обединения и обединявания.

Таков се надява с тази коалиция да стартира огромното ляво обединяване.

По думите му Ваня Григорова има номинации за кмет на София в съвсем всички към този момент извършени районни конференции. " Съвсем естествено, като ръководител на Градския съвет, и моята кандидатура е издигана ", посочи той.

Според него обаче Ваня Григорова би била най-подходящият претендент за кмет на София на лявото обединяване.

Управлението на ГЕРБ-СДС в столицата през последните 4 години е мандат на пропуснатите благоприятни условия, акцентира Таков. И добави- с лявото обединяване и Ваня Григорова всички дружно можем да защитим интереса на работещия софиянец, да представляваме всички жители, да създадем по този начин, че хората да имат еднакъв достъп до публичните богатства.

" През последните повече от 30 години едрият бизнес в София непрекъснато си имаше посланичество в лицето на ръководещите десни партии. Време е столицата да има ръководство, което да работи за богатството на хората, а не за облекчаване на ползите на шепа политици и обвързваните с тях компании. Време е да възстановим справедливостта в града ни ", добави водачът на БСП-София.
 Бивши партийци търсят нови пътища за ляв фронт без връщане обратно
Бивши партийци търсят нови пътища за ляв фронт без връщане обратно

Те се афишират за необятен ляв фронт, " тъй като социализмът има почва у нас "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР