БСП ще върне утре на президента неизпълнен мандата за съставяне

...
БСП ще върне утре на президента неизпълнен мандата за съставяне
Коментари Харесай

Отиваме на избори: БСП връща утре неизпълнен мандата за правителство

БСП ще върне на следващия ден на президента несбъднат мандата за сформиране на държавно управление. Това разгласи на брифинг в Народното събрание Георги Свиленски, ръководител на ПГ на Българска социалистическа партия. Именно той предходната седмица получи от Румен Радев досието с мандата.

„ Това, което се случи през днешния ден беше тест на българското общество - кой от коя страна застава на тази разграничителна линия - на хората и партиите, които желаят да се борят с корупцията и на тези, които пазят корупцията. Отговорността е на тези, които не поддържаха България да има работещо държавно управление и Народно заседание. Движение за права и свободи, ГЕРБ, „ Възраждане “ извадиха законодателната стратегия, препоръчана от Българска социалистическа партия. Ясно стана на всички български жители, че „ Възраждане “ са патерица на ГЕРБ, а Има Такъв Народ на Движение за права и свободи “, изясни Георги Свиленски, откакто депутатите, измежду тях парламентарните групи на Движение за права и свободи и ГЕРБ, гласоподаваха да отпадне от дневния ред на седмичната стратегия на Народното събрание проекторешение за приемане Законодателна стратегия за интервала юли - декември 2022 година, импортиран от ПГ на Българска социалистическа партия, с което на процедура блокира опцията за сформиране на кабинет.

Според него всичко е било лицемерно държание от страна на Има Такъв Народ и те в никакъв случай не са имали желание България да има държавно управление и работещо болшинство.  

Припомняме, че позицията на Българска социалистическа партия от през вчерашния ден е, че при приемане на законодателната стратегия левицата ще предложи Асен Василев за министър-председател. Социалистите оповестиха, че ще върнат мандата, в случай че тази стратегия не бъде призната.

„ В тази обстановка и съгласно решението на Националния съвет на Българска социалистическа партия ние на следващия ден ще върнем мандата на президента Радев като несбъднат “, сподели Свиленски.

Той обърна внимание, че последните седмици е създадена стратегия и посочи, че тя е създадена от трите партии и включва оферти на Има Такъв Народ. „ В нея ясно беше записано избор на ръководител на КПКОНПИ - Бойко Рашков, приемане на Антикорупционния закон и създавалата се обстановка с КЕВР, а точно избор на ръководител. Опасността, която стои пред страната от през днешния ден нататък е в отговорност на тези, които не поддържаха това България да има работещ парламент и работещо държавно управление. Под напътствията на Десислава Атанасова и Йордан Цонев дружно парламентарните групи на Има Такъв Народ, Движение за права и свободи и " Възраждане " саботираха и извадиха от програмата на Народното събрание точно законодателната стратегия, препоръчана от ПГ на Българска социалистическа партия “, акцентира ръководителят на ПГ на Българска социалистическа партия.

На въпрос за по кое време ще бъдат планувани парламентарни избори Свиленски препрати за отговор към президента и президентската институция.

„ Отговорността е напълно на президента. Колкото желае, толкоз да задържа мандата. Имахме стратегия и упоритост, само че няма нужното болшинство “, разяснява той. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР