БСП се държа национално отговорно, подкрепяйки това правителство. Оттук нататък

...
БСП се държа национално отговорно, подкрепяйки това правителство. Оттук нататък
Коментари Харесай

Крум Зарков: На конгреса на 22 януари да се отвори процедурата за пряк избор на нов лидер

Българска социалистическа партия се държа национално отговорно, подкрепяйки това държавно управление. Оттук нататък провокациите са доста огромни. Правителството би трябвало да си напомня, че жителите чакат смяна и тази задача би трябвало да бъде осъществена бързо с персонален образец, със законодателни промени. Това сподели националният представител от Българска социалистическа партия Крум Зарков в предаването „ Политически НЕкоректно " по БНР.

По думите му Българска социалистическа партия ще продължава да се пробва да задава дневния ред, само че в това време би трябвало да внимава да не отнесе негативите от присъединяване в ръководството. Българска социалистическа партия би трябвало да извърши ролята си на обществен вектор. „ Освен персоналните промени, които би трябвало да се създадат в управлението на Българска социалистическа партия, партията би трябвало да покаже, че ясно може да приоритизира личната си политика и по този начин да убеди прагматично настроените Кирил Петков и Асен Василев, че освен идеологията, само че и прагматизмът демонстрират, че в трагично разграниченото ни и оскъдно общество е нужна освен обществена, само че и подкрепяща изпадналите пластове политика ", разяснява Зарков.

По думите Корнелия Нинова не може дълго време да заема по едно и също време позициите на вицепремиер, министър и водач на партия. „ Несъвместимо е един човек да се заеме с тези големи задания. Българска социалистическа партия по едно и също време с това би трябвало да се заеме със личните си проблеми, защото локалните избори чукат на вратата и тези избори ще бъдат съдбоносни за Българска социалистическа партия ", уточни социалистът.

На Конгреса на партията на 22 януари би трябвало да се установи подадената оставка на Корнелия Нинова и да се отвори процедурата за директен избор на нов водач. Изборът на нов ръководител би трябвало да бъде предшестван от сериозна полемика и за проблемите на партията, по какъв начин се е стигнало до тях и какво е бъдещето на левицата в електорален и абстрактен проект, разясни Зарков. „ Би било гротескно да не се одобри оставката на Нинова. Тя подаде оставка, както трябваше да го направи, тя отпуши този развой и би трябвало да го докара до дъно ", счита той.

Според него положителният водач на партия би трябвало да провежда всички хора по този начин, че да могат да осъществят плюсовете си и да нямат опция да нанесат вреда със своите минуси. „ Това е комплициран развой, който изисква разговор, а не административно-команден метод. Необходим е мощен ляв завой, който да предефинира целите. Българска социалистическа партия би трябвало да влезе без заобикалки в огромните въпроси на ХІ век ", добави претендентът за ръководител на партията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР