БСП няма да участва в предварителни разговори за промени в

...
БСП няма да участва в предварителни разговори за промени в
Коментари Харесай

БСП отказа предварителни разговори за конституционна реформа

БСП няма да взе участие в предварителни диалози за промени в Конституцията, разгласи на брифинг в коридорите на Народното събрание водачът на социалистите Корнелия Нинова. Тя заяви, че е получила покана от Кирил Петков и Христо Иванов за диалози за конституционно болшинство от 180 гласа, само че я е отклонила.

" Когато в комисията по Конституцията бъде импортиран формален план, тогава ще се произнесем по всеки текст или ще вършим нашите оферти за спомагателни текстове ", заяви Нинова.

 Конституционната промяна: към този момент хрумвания пред камери, а в ролята на вестоносец - Пеевски Конституционната промяна: към този момент хрумвания пред камери, а в ролята на вестоносец - Пеевски

По думите ѝ измененията би трябвало да се правят доста деликатно, а бързането крие риск. Лидерът на левицата изрази подозрение за това, че Народното събрание би могъл да извърши съществени промени в Конституцията и съобщи, че поради това Българска социалистическа партия ще направи свои съвещания с конституционалисти другата седмица.

Конституция не се написа на коляно.
Корнелия Нинова,
водач на Българска социалистическа партия

Междувременно от " Продължаваме промяната " - " Демократична България " имат желание да показват плана си за промени в конституцията едвам след консултациите с останалите политически сили. ( в 45-ия парламент през април 2021 година, бел. авт.)

" Целта ни не е да бързаме да сложим собствен план на масата и да обявим, че сме разкрили тематиката, а да изградим единодушие. Това, че доста обединения започнаха да настояват, че те са разкрили тематиката за правосъдната форма, го схващам с усмивка и се веселя, че считат, че в нея има смисъл и желаят да са водещи в нея ", Христо Иванов. Той разгласи и че не се планува при първия стадий диалозите да са обществени.

Досега обединението е водила диалози за промени в учредения закон единствено с ГЕРБ и Движение за права и свободи, само че неколкократно съобщи, че би трябвало да се водят Трите обединения организираха няколко срещи по тематиката за правосъдната промяна и измененията в конституцията, само че оценките за триумфа им се разминаха сред.

 " Не стана добре ": Христо Иванов и Движение за права и свободи в конфликт за Пеевски и конституцията (обновена)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР