БСП няма да подкрепи проекта за бюджет от служебния кабинет.

...
БСП няма да подкрепи проекта за бюджет от служебния кабинет.
Коментари Харесай

Нинова отсече: Няма да подкрепи предложения бюджет

БСП няма да поддържа плана за бюджет от служебния кабинет. Това заяви водачът на партията Корнелия Нинова.

Тя добави, че в него има голословни разноски, занижени доходи и е противообществен по своя темперамент.

" Необоснованите разноски виждаме в финансовите разноски, които са 10 милиарда лева за половин година, а не за цяла. Няма никаква аргументация за какви планове са тези разноски. От това перо могат да се понижат разноски. Занижени са и приходите, които са по-малко с 1 милиарда от смяната на решението от държавните сдружения да се събира 100% дял. Служебният кабинет планува 50% ", сподели Нинова.

" Ще настояваме да се планува нарастването на минималната заплата за 500 000 души от 1 юли на 850 лв.. Майчинството за втората година да е колкото минималната заплата. Да продължим и детската си стратегия - след безплатните учебници да има и безвъзмездни медикаменти. Предложенията ни ще са финансово обосновани ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

От Българска социалистическа партия упорстват:

► Служебният министър на финансите да направи доклад за осъществяването на бюджета до момента.

" Имаме въпроси към него - вярна ли е информацията, че за първите месеци на годината са изхарчени повече от плануваното по закон. Тоест предплатено да са харчили пари, които би трябвало да се харчат през юли, август и септември. Второ - правилно ли е, че първият транш по ПВУ не са употребявани по предопределение, а са изхарчени за други разноски и би трябвало да ги възвръщаме. Това е неуместно, в случай че се е случило. Ако се окаже истина, желаеме да чуем от министъра дали е по този начин. Служебният кабинет желае да им узаконим беззаконията - това няма по какъв начин да стане ", попита Нинова.

" Настояваме това чуване да стане в Народното събрание пред всички навън съвещание. За да знае цялото общество какво е настоящото положение на страната. Не може веднъж да слушаме, че сме пред банкрут, а на другия, че не е по този начин и сме постоянни ", безапелационна бе тя.

" Ако ГЕРБ и Политическа партия основат държавно управление ние ще сме съпротива на него ", по този начин отговори Нинова на въпрос дали ще поддържат държавно управление сред първата и втората партии.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР