БСП жалба до ЦИК за публикуването на междинни данни от

...
БСП жалба до ЦИК за публикуването на междинни данни от
Коментари Харесай

БСП пуска жалба до ЦИК за публикуване на резултати


Българска социалистическа партия тъжба до ЦИК за публикуването на междинни данни от вота в редица медии. Социалистите са безапелационни, че това е операция на публичното мнение и безусловно нарушаване на закона.

Шефът на предизборния щаб на Българска социалистическа партия Георги Свиленски моли ЦИК да глоби медиите, които разгласяват междинни резултати. Поиска и от самите медии да смъкват своите информации.

Свиленски изреди медиите " 24 часа ", " Епицентър ", ПИК, " Блиц ", " Клуб З ", dir.bg, " Марица ", " Гласове ", " Дневник ", които съгласно него нарушават Изборния кодекс.

Той бе безапелационен, че изнесените данни не са правилни. Защото, по думите му, доста хора отхвърлят да отговорят на въпросите на анкетьорите пред изборните секции.

" Кой заплаща санкциите на тези организации? Този въпрос ще отговори и кой манипулира съответните резултати ", продължи Свиленски.

Друго нарушаване, за което алармира Българска социалистическа партия е, че анкетните карти на някои от организациите се раздават вътре в секциите, което е директно нарушаване на Изборния кодекс, сподели Свиленски. И добави, че се раздават от членове на СИК в София, което е неприемливо.

Масово се купуват гласове на тези парламентарни избори, сподели още Свиленски. Българска социалистическа партия ще сезира ЦИК и за това. Според информацията на социалистите, в ромските всеобщо масово има следен и платен избор.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР