БСП изпрати писмо до посланиците на страните-членки на Европейския съюз.

...
БСП изпрати писмо до посланиците на страните-членки на Европейския съюз.
Коментари Харесай

БСП се оплака пред ЕС от антидемократично управление

БСП изпрати писмо до посланиците на страните-членки на Европейския съюз. В него социалистите показват противоречие с развиването на политическите процеси в България.

" В страната има първи проблясъци на властническо и антидемократично ръководство на парламентарно и държавно равнище. За първи път в демократичната история на страната опозицията е изтикана в периферията на парламентарния живот, като не й е дадена опция да оглави нито една непрекъсната комисия ", се показва в писмото. Левицата обръща внимание и на метода по който ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи разпределят позициите в самостоятелните регулатори. В писмото си от БСП пишат още, че функции на изпълнителната власт постоянно се изземват от Народното събрание, което опонира на Конституцията и нарушава салдото сред управляващите.

В идващите седмици ще бъдат сезирани и интернационалните у районни европейски организации за недемократичните и антиевропейски дейности на ръководещите обединения (ПП-ДБ, Движение за права и свободи, ГЕРБ) и техните водачи.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР