БСП има последователна позиция по тази тема, изобщо по отношението

...
БСП има последователна позиция по тази тема, изобщо по отношението
Коментари Харесай

Георги Свиленски: БСП направи референдум за АЕЦ "Белене", няма как да не го отстояваме

" Българска социалистическа партия има поредна позиция по тази тематика, въобще по отношението на спора Украйна-Русия. Позицията ни за батальона, за който чухме, е че не би трябвало да взе участие в каквито и да е дейности на територията на Украйна и Русия. Той би трябвало да бъде от български военнослужещи, а не допълван от други непознати военни. Ние се придържаме към позицията, че дейностите в Русия и Украйна не би трябвало да се случват със съдействието на нашата страна ", това съобщи ръководителят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски в ефира на БТВ и добави, че българската страна би трябвало да помогне този спор да бъде позволен с дипломатически средства и диалози.

Свиленски съобщи, че България ще бъде ощетена, в случай че вземе страна в спора и даде образец с съветския газ и туристопотока. Депутатът твърдо съобщи, че като член на НАТО ще си извършва уговорките, само че единствено ставайки въпрос за отбранителни дейности, не и дейна позиция.

" Трябва да питаме тези, които поръчаха тези самолети. Нали ни споделяха, че ще дойдат 2023, 2024, 2025. Оказва се, че щели да закъснеят ", това уточни националният представител от левицата на въпроса кой ще пази българското въздушно пространство.

По отношение на АЕЦ " Белене " Георги Свиленски уточни, че в съдружното съглашение ясно е записано бъдещето на нуклеарните мощности. " Там написа, че след разбор на площадките ще се реши какви да бъдат нуклеарните мощности и на никое място до този миг не сме разбрали подобен разбор да е изработен. Докато не е изработен този разбор, никой от обединението не би трябвало да поставя начало или завършек на сходен план. ", добави още той.

Депутатът от левицата изрази вярата си въпросът да бъде решен в границите на това ръководство. " Това е записано в съдружното съглашение. Българска социалистическа партия за това взе участие в това ръководство - обществена политика, АЕЦ " Белене ", нуклеарна енергетика, неща, които българските жители чакат. Имаме отговори на въпроси с съответни дейности ", съобщи Свиленски.

Относно статута на лечебните заведения, ръководителят на парламентарната група на Българска социалистическа партия показа, че в съдружното съглашение е записано преразглеждането на статута на лечебните заведения като търговски сдружения. " Отново трябваше всички българи да изпитаме минуса на здравната система на гърба си, с цел да разберем,че по този метод тя не може да действа. Трябва да бъдат изменени доста закони, би трябвало доста регламенти да бъдат контролирани, с цел да се случи по този начин, чче лечебните заведения да не са търговски сдружения, а да извършват функционалностите си на здравни заведения ", беше безапелационен Георги Свиленски.

" Когато опазването на здравето влезе във функционалността си да лекува, а не да прави търговия, тогава ще има напредък ", сподели още той.

Народният представител разяснява бюджета на държавното управление и разясни, че този бюджет бива оценен като най-социалния. " Българска социалистическа партия влезе в ръководството точно, с цел да бъде поръчител за обществените права на българските жители, за отбрана на ползите и на повишение ма приходите. В този бюджет има 20 милиарда лв. повече за обществена политика, което не се е случвало в никакъв случай до момента ". По думите му от опозицията настояват, че бюджета е разточителен и в това време те оферират още по-големи разходи.

" Бюджетът е обществен, това е бюджет на растежа и аз се надявам откакто го приемем той да бъде изпълнен подобен, какъвто е със съответната актуализация. Каквото има сред първо и второ четене ще бъде изчистено ", добави още той.

" България би трябвало да отстоява. Ние би трябвало оптимално да защитим въглищните си централи с оглед цената на електрическата енергия ", уточни ръководителят на парламентарната група.

В умозаключение Свиленски разяснява събранията на обединението - по кое време и по какъв начин се случват събранията. " Има съдружен съвет от водачите на политическите партии, които заседават, когато е належащо, а в границите на парламентарното болшинство ръководителите на парламентарните групи вършим съдружен съвет. Конфликтни тематики към този момент няма ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР