“БСП е партията, която показа най-стабилен ръст на тези избори

...
“БСП е партията, която показа най-стабилен ръст на тези избори
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Притеснително е, че Ваня Григорова не знае кой е финансирал кампанията ѝ

“БСП е партията, която сподели най-стабилен растеж на тези избори в доста и справедливи измерители. Ние сме партията, която най-вече усилва своята поддръжка по отношение на последните парламентарни избори. Вдигаме нашия партиен избор с 50 000 гласа, до момента в който поддръжката за ГЕРБ, ПП-ДБ и “Възраждане” спада.” Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров в предаването “Още от деня” на Българска национална телевизия.

Той регистрира, че българските социалисти са на трето място в страната по брой общински съветници и на второ по брой кметове, където бележат растеж от 30% с 72 определени кмета, от които 4 на регионални градове. “Това са обективните измерители, които ни вършат изцяло задоволени от тези резултати. Те демонстрират, че Българска социалистическа партия е постоянна в локалната и в националната власт”, уточни Зафиров.

“Амбицията, с която влязохме в тези избори - пускане на разграждането на модела “ГЕРБ”, се реализира. И това се случи с водещата роля на Българска социалистическа партия. Най-големият губещ на тези избори е очевидно ГЕРБ. Те изгубиха в общини бастиони, ръководени от кметове феодали. Не е загадка, че тази феодална локална власт беше хранителката им за парламентарните избори”, разяснява още социалистът.

И акцентира, че изборите са посочили, че посланията на Българска социалистическа партия получават поддръжка, в това число на други политически сили - както от целия ляв бранш, по този начин и на центристки и патриотични организации.

“Успехът, който постигнахме, се дължи и на обстоятелството, че ние излязохме с една доста ясна и обществена национална стратегия, а зад тила ни стояха сполучливите кметове на Българска социалистическа партия, които са посочили, че такава стратегия може да бъде приложена на процедура. Неслучайно съвсем всички наши кметове бяха преизбрани”, сподели още Атанас Зафиров.

“Няма по какъв начин да има ляво обединяване без Българска социалистическа партия да бъде негов център”, безапелационен бе той и напомни, че социалистите през годините доста пъти са полагали основите на сходен вид обединяване, което не става през персони, а през политики и пргарматични дейности.

По неговите думи, без поддръжката на Българска социалистическа партия, Ваня Григорова нямаше да реализира този добър резултат. Зафиров разяснява, че откакто екипът ѝ е решил, че има задоволително причини да нападна изборните резултати в съда, няма нищо неприятно в това да се направи подобен опит. И посочи: “Начинът, по който в последните два дни Ваня Григорова комуникира с част от обществото, по никакъв метод не трябва да бъде обвързано с Българска социалистическа партия - тя приказва от свое име и в качеството си на общински консултант.”

Според Атанас Зафиров притеснително е и признанието на Григорова, че не знае кой е финансирал акцията ѝ, която, по неговите думи, е била сносно финансирана.

фотография: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР