Брюксел забранява движението на стари дизелови автомобили от началото на

...
Брюксел забранява движението на стари дизелови автомобили от началото на
Коментари Харесай

Брюксел забранява движението на стари дизелови автомобили от 2018 г.

Брюксел не разрешава придвижването на остарели дизелови коли от началото на идната година. 

Забраната ще обхване дизеловите коли, създадени преди 1997 година. От 2019 година в града няма да могат да се движат дизелови коли, регистрирани преди 2006 година, както и бензинови, създадени преди 2001 година. Поетапното въвеждане на рестриктивните мерки ще продължи до 2025 година, оповестиха локални медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Мярката ще бъде въведена и в други градове в страната. 

Досега такива ограничавания бяха въведени само в част от Антверпен. 

Спазването на разпоредбите ще се следи с камери, а нарушителите, ще бъдат глобявани, в случай че бъдат засечени да карат автомобил от забранителния лист.

За момента няма данни за това по какъв начин измененията се отразяват на качеството на въздуха. Проучвания обаче демонстрират, че 87 на 100 от белгийците не утвърждават новите забрани. 

От началото на тази година в Белгия публично спря продажбата на бензин А95 и вместо това по бензиностанциите се предлага гориво А95 Е10 с 10-процентно наличие на биоетанол. Целта на смяната е понижаване на количествата сяра, отделяни при работата на автомобилните мотори.

Според инструкция в Европейски Съюз до 2020 година най-малко 10 на 100 от силата, употребена от транспортните средства, би трябвало да бъде набавяна от възобновими източници. Това условие е обвързвано с опазването на природата, само че данните от Белгия демонстрират, че едвам към 30 на 100 от транспортните средства в страната се движат с бензин, а главната част употребяват дизел - най-мръсното от всеобщите горива. 

Забрани за потребление на дизелови коли ще бъдат въведени до 2025 година и в Париж, Мексико сити, Мадрид и Атина. Кметовете на тези градове ще промотират потреблението на различни возила, колоезденето и ходенето пешком.

Властите в Мюнхен и Щутгарт също оповестиха, че работят по концепцията за възбрана на потреблението на транспортни средства с дизелово гориво. 

Англия пък е решила да забрани продажбата на нови бензинови и дизелови коли от 2040 година. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР