Брюксел. Европейският институт за равенство между половете, заедно с Европейския

...
Брюксел. Европейският институт за равенство между половете, заедно с Европейския
Коментари Харесай

New Europe: Индексът на ЕС за равенство между половете показва много бавен прогрес през 2017 г.

Брюксел. Европейският институт за тъждество сред половете, дружно с Европейския съвет и Европейската комисия показа в сряда обновения Индекс за тъждество сред половете за 2017 година, показващ непретенциозен прогрес, оповестява електронното издание New Europe .
„ Положението не се е подобрило през последните години. Аз съм отчаян, в някои случаи съм шокиран ", съобщи Вера Йоурова, еврокомисар по правораздаването, потребителите и равенството сред половете. „ Правим нещо неправилно, ние не осъзнаваме, че имаме този проблем в някои държави-членки ", добави комисарят.
Според показателя междинният резултат на Европейски Съюз е единствено с четири пункта по-висок от този, регистриран преди 10 години, или 66,2 от максимале резултат 100.
Най-добре представящата се страна е Швеция с резултат от 82.6. Шампионът за неравноправие сред половете е Гърция, който се движи до дъното на показателя единствено с 50 точки. Най-подобрената страна е Италия, като през последния интервал показателят за тъждество се е покачил с 12,9 пункта. България е на 17-то място в Европейски Съюз с показател 58,0.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР