Броят на заразените с коронавирус в света надхвърли 400 хиляди

...
Броят на заразените с коронавирус в света надхвърли 400 хиляди
Коментари Харесай

СЗО съобщи най-лошата новина от началото на пандемията

Броят на инфектираните с ковид в света надвиши 400 хиляди души. Това сочат данните от мониторинга на BNO News.

Според най-новите данни в света инфектираните с инфекцията са тъкмо 407 485.

18,2 хиляди души са умряли от двустранна пневмония, породена от вируса, а други 104,2 хиляди са излекувани. Най-големите огнища на зараза са в Китай, Съединени американски щати и Италия.

Припомняме, че най-голяма смъртност е записана в Италия. На 24 март, за едно денонощие, починаха 743 души заболели от ковид. Това е най-високата цифра от края на февруари.

"Пандемията набира скорост. 67 дни са минали от първия регистриран случай до 100 хиляди случая, 11 дни до 200 хиляди и единствено четири дни до 300 хиляди ", заяви ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Адханом Гебрейесус.

Той акцентира, че рестриктивните мерки, налагани от страните във връзка със болестта, могат да забавят разпространяването й, само че в това време те могат да влошат обстановката със защитното съоръжение и материалите си. Ръководителят на СЗО също уточни заплахите от потреблението на непроверени медикаменти.

"Ние осъзнаваме, че има незабавна потребност от ефикасни медикаменти. Понастоящем няма медикаменти, които се смятат за ефикасни против COVID-19. Малките, разнородни наблюдения и изследвания няма да ни дадат нужните отговори. Употребата на непроверени медикаменти може да даде подправени очаквания и да аргументи повече щета, в сравнение с изгода и да докара до липса на нужните медикаменти за други заболявания ", сигнализира специалистът.

Тедрос Адханом Гебрейесус показа, че има намерение да се обърне към водачите на страните от Г-20 с искане да се отстрани възбраната за експорт на защитно съоръжение и да бъде повишен доста броят им.

По-рано шефът на незабавната стратегия на СЗО Майкъл Райън очерта прогнозния график за основаване на имунизацията против COVID-19 и изясни, че работата по създаване и тестване ще отнеме най-малко една година.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш прикани страните от Г-20 да анулират всички наказания против други страни поради международната пандемия. Според него те би трябвало да влагат повече запаси в битката против болестта.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР