Броят на загиналите при тежката катастрофа край Вакарел нарасна до

...
Броят на загиналите при тежката катастрофа край Вакарел нарасна до
Коментари Харесай

Растат жертвите на катастрофата край Вакарел

Броят на починалите при тежката злополука край Вакарел набъбна до 10. Първоначално беше обявено за шест починали. Ранените са 20, от които някои са в много тежко положение.

Автобусът е пътувал по посоки Бргас-София, заяви Георги Атанасов притежателят на „ Юнион Ивкони ”, чийто рейс е аварирал. По думите му, водачът, който е на 34 години е жив. Разказал е, че е бил блъснат от лек автомобил, което е довело до обръщането на рейса в канавката.

Тезата се удостоверява и първичните информации на полицията, съгласно които автомобил „ Рено " е засякъл рейс на „ Юнион Ивкони ", което довело до тежкия случай.

12 души са настанени в „ Света Анна ”. Повечето потърпевши са с тежки фрактури и порезни рани. Трима души са в доста тежко положение.

 „ Линейките не престават да извозват ранените. Ситуацията е доста тежка.Всички лечебни заведения са разполагаем. Поддържаме непрекъсната връзка, създали сме съгласуваност “, сподели представителят на столичната незабавна помощ Катя Сунгарска.

Към момента част от потърпевшите са настанени в лечебните заведения " Пирогов ", " Св. Анна " и " Царица Йоанна " – ИСУЛ.

Движението в посока София краткотрайно е спряно.

Автобусът, който катастрофира на автомагистрала „ Тракия ”, е създаден през 2016 година Той не е минал механически обзор тази заран. „ Юнион Ивкони ” има контракт за обслужване с общинския транспортьор „ Бургасбус ”. Автобусът е тръгнал от Бургас в 6 ч. със 7 пасажери. Напълнил се е по другите спирки, съобщи кореспондентът на bTV в района. Двамата водачи не са били изтощени – пристигнали са предната вечер и са нощували в Бургас. Касиерката, която е изпратила рейса сутринта, съобщи пред bTV, че водачите са опитни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР