Броят на учениците в Ню Йорк без постоянен адрес се

...
Броят на учениците в Ню Йорк без постоянен адрес се
Коментари Харесай

Броят на учениците бездомници в Ню Йорк се увеличава

Броят на учениците в Ню Йорк без непрекъснат адрес се усилва и доближи 100 хиляди за образователната 2015-2016 година, което приказва за ендемична беднотия в някои квартали на финансовата столица на Съединени американски щати. Това сочи отчет, оповестен във вторник.
През последната образователна година, изследвана от Института за децата и бедността, основан в Ню Йорк, броят на учениците без открит адрес е 9% от записаните в тези обществени институции и е с 20% повече от миналата година.
Към тези 100 хиляди възпитаници се прибавят и към 40 хиляди деца, които през последните шест години в учебно заведение са претърпели моменти, в които са били бездомни, което доста усилва риска от хронични отсъствия и безредно прекосяване през учебния си интервал, написа БГНЕС.
Без наклонност за поврат един на всеки седем възпитаници в началните учебни заведения в Ню Йорк биха могли скоро да се окажат без непрекъснат адрес по врезе на тези толкоз значими години за триумфа в учебно заведение, съгласно изследването.
Някои квартали на Бронкс, Куинс или в центъра на Бруклин са най-засегнати от този проблем, само че никой от кварталите не е пощаден, съобщи пред Агенция Франс Прес Анна Шоу Амоа, основен анализатор на института изготвил д отчета.
Така " минимум 2% от учениците са бездомни ", без значение от учебния регион, в това число и на острова на благосъстоянието - Манхатън ", сподели тя.
Числата са по-обезпокоителни, в сравнение с предоставените от " Коалиция за бездомници”, организацията на отбрана на бездомните, които показват, че броят им в Ню Йорк " е достигнал най-високите равнища от началото на рецесията от 1930 ".
Те ще захранят дебата за възходящия проблем с жилищата в Ню Йорк и облагородяването на националните квартали с наближаването на локалните избори през ноември, към които сегашният кмет – демократът Бил Де Блазио – потегля като любимец.
В този американски мегаполис, обичайно воден от демократите, мнозина го упрекват, че не прави задоволително, с цел да помогне на най-бедните с жилища, макар че той продължава да твърди, че този въпрос е един от целите му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР