Броят на починалите от коронавирус в Съединените щати вече надхвърли

...
Броят на починалите от коронавирус в Съединените щати вече надхвърли
Коментари Харесай

Смъртоносно! Починалите от Covid-19 в САЩ надхвърлиха 200 хиляди

Броят на умрелите от ковид в Съединените щати към този момент надвиши 200 хиляди, заяви университетът " Джонс Хопкинс ", представен от международните организации.

Страната е преди всичко в света и по брой регистрирани инфектирани - над 6 милиона и 800 хиляди души.

Същевременно напрежението сред Съединените щати и Китай излезе на напред във времето в годишното Общо заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, откакто американският президент Доналд Тръмп упрекна Китай и Световната здравна организация за разпространяването на ковид.

Той уточни, че е " доста сърдит " от обстоятелството, че Китай не е съумял да спре разпространяването на ковид по целия свят и в Съединени американски щати.

В изявление за телевизия Fox news в Белия дом Доналд Тръмп съобщи, че Съединени американски щати " са се справили доста по-добре с пандемията спрямо Европа ", отбелязвайки, че понастоящем остарелият континент е ударен от нов скок на случаите на Covid-19.

Според президента неговата страна би могла да се сблъска с " сред 2,5 милиона и 3 милиона смъртни случая " от ковид, без подхванатите от администрацията му ограничения за ограничение на пандемията.

Китайският водач Си Дзинпин пък прикани за интернационална взаимност и поддръжка за Световната здравна организация.

От своя страна съветският президент Владимир Путин предложи интернационална конференция на високо ниво за по-бързо разработване на общодостъпна ваксина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР