Броят на новозаразените с COVID-19 в Гърция по време на

...
Броят на новозаразените с COVID-19 в Гърция по време на
Коментари Харесай

В Гърция новата вълна на К-19 не стихва! Кунчев: До седмици ни помита и нас

Броят на новозаразените с COVID-19 в Гърция по време на новата вълна на болестта там остава притеснително висок. Местните здравни управляващи оповестиха за неделя 9294 нови случая и 13 умряли от вируса по време на ежедневния си брифинг за хода на пандемията, заяви БГНЕС.

Преди това в събота бяха оповестени над 12 000 новозаразени, а в петък – 11 972.

Общият брой на доказаните случаи на COVID-19 в Гърция от началото на пандемията набъбна на 3 616 874, като за същия интервал са регистрирани общо 30 178 смъртни случая, свързани с вируса.

БНР прецизира, че най-вече са случаите в Атина, Солун и част от островите в Егейско море, като догатките на здравните управляващи са, че действителната заболеваемост е много по-висока. Проф. Димостенис Сарианис даже предвижда пред телевизия „ Скай “, че най-късно доникъде на юли случаите ще доближат 25 000 инфектирани дневно. Властите в Гърция към този момент са безапелационни, че няма да върнат рестриктивните мерки, само че предлагат на публични места да се носи маска и да се съблюдава отдалеченост.

СКОРО БУМ И В БЪЛГАРИЯ

Главният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев предвижда, че до 2-3 седмици се чака и в България пик на новата вълна на ковид. Той е на мнение, че множеството от заболелите няма да имат потребност да бъдат приети в болница.

„ Ние се движим 3-4 седмици по-късно, което се случва в Западна Европа. В идващите две до три седмици се чака да се сблъскаме с покачване на новата вълна. Ще има повече случаи, само че при множеството от засегнатите няма да има потребност от болница. Все още вариантът е Омикрон, въпреки че той е към този момент с няколко разновидности. Страхуваме се от нов вариант наесен, който да заобиколи имунитета “, съобщи Кунчев пред „ Нова нюз “.

Още за К-19

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР