Броят на новите случаи на COVID-19 в световен мащаб през

...
Броят на новите случаи на COVID-19 в световен мащаб през
Коментари Харесай

Как се развива динамиката на заболеваемостта и смъртността от коронавируса по света?

Броят на новите случаи на COVID-19 в международен мащаб през предходната седмица е понижен под 5 млн. за първи път от края на юли. През последните седем дни 4,3 млн. души са били диагностицирани с COVID-19, което е с съвсем 20 % по-малко, в сравнение с през предходния съпоставим интервал, и с 40 % по-малко, в сравнение с при започване на месеца, сочат изчисленията на ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

Заболеваемостта от COVID-19 понижава за пета поредна седмица. За седем дни повече от 13 200 души починаха от ковид, което е с 4000 по-малко от миналата седмица и е най-ниският брой от началото на юли.

Стабилизиране и спад

Заболеваемостта продължава да понижава в западноевропейските страни. Във Франция да вземем за пример тя е спаднала до най-ниското си равнище от началото на лятото. В момента се записват сред 15 и 18 хиляди нови случая дневно. В Германия броят на инфектираните също е най-ниският от юни (около 35 000 инфектирани на ден). Въпреки че в Италия темповете на разпространяване на инфекцията са се забавили, в страната към момента има над 20 хиляди инфектирани дневно.

Намалял е и броят на случаите в азиатските страни, където през последните седмици се наблюдаваше внезапно нарастване. В Южна Корея да вземем за пример броят на случаите на COVID-19 през седмицата е бил с 65 на 100 по-нисък от този през предходните седем дни. Леко закъснение се следи и в Япония, макар че там към момента се записват над 200 000 случая на ден.

Къде е нарастването?

В Русия са открити 22,6 % повече случаи на COVID-19 спрямо предходната седмица, само че темповете на заразяване в страната се забавят.

В Австралия се следи леко нарастване. През последните дни там се заразяват по над 10 000 души на ден.

В някои азиатски страни също се следи нарастване на броя. Във Виетнам да вземем за пример процентът на заболелите е повишен с 40 % за една седмица. За първи път от май насам има повече от 3 хиляди инфектирани за 24 часа.

Смъртност

На първо място в света по смъртност от COVID-19 към момента са Съединените щати, където за една седмица са регистрирани повече от 2000 смъртни случая. На второ място се подрежда Япония, където умират над 1,7 хиляди души (14 % нарастване спрямо миналата седмица).

В Бразилия броят им е под 1000, което е минималният брой за страната от средата на юни. В няколко страни в Европа и Азия също се следи спад на смъртните случаи, защото темпото на заразяване внезапно се е забавило.

В Русия обаче смъртните случаи се усилват и доближават най-високата си стойност от началото на лятото.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР