Броят на жертвите сред цивилното население и особено сред децата

...
Броят на жертвите сред цивилното население и особено сред децата
Коментари Харесай

Блинкен предупреди Израел, че жертвите в Газа сатвърде много

Броят на жертвите измежду цивилното население и изключително измежду децата в Ивицата Газа е прекомерно висок, сподели държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в Израел. Думите му пристигнаха след среща с премиера на страната Бенямин Нетаняху и президента Исаак Херцог във вторник.

По данни на управляващите в Газа досега във войната сред Израел и Хамас са били убити над 23 000 палестинци. Мащабните военни дейности започнаха, откакто Хамас, която е оповестена за терористична организация от Съединени американски щати и Европейския съюз, на 7 октомври, при което бяха убити 1200 души в Израел, а над 200 бяха отвлечени.

Сега държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен прикани Израел да заобикаля " спомагателни цивилен вреди " и да отбрани цивилната инфраструктура в Газа. В същото време обаче той добави, че съгласно Съединени американски щати обвиняването на Южна Африка, която споделя, че Израел прави геноцид, е " безпричинно ".

По-рано Южна Африка подаде иск пред Международния съд на Организация на обединените нации, в който упрекна Израел, че прави " актове на геноцид против палестинския народ в Газа ". Тел Авив отхвърли тези обвинявания.

След срещите си с Нетаняху и Херцог във вторник Антъни Блинкен прикани Израел също по този начин да работи с умерените палестински водачи по проектите за следвоенно развиване на Ивицата Газа. По думите му Израел ще би трябвало да вземе някои " сложни решения, сложни избори ".

Асошиейтед прес отбелязва, че до момента Израел е изключвала апелите да разреши на интернационално приетата Палестинска самостоятелна власт да ръководи Газа и вместо това е говорела за опазване на неопределен боен надзор върху територията.

" Израел би трябвало да спре да подхваща стъпки, които подкопават способността на палестинците да се ръководят дейно ", сподели Блинкън.

Това е четвъртото посещаване на американския държавен секретар в Израел от нападението на Хамас на 7 октомври. В отговор на офанзивата на групировката Тел Авив разгласи положение на война, стартира огромна атака и обсада в Ивицата Газа и се закани да унищожи Хамас.

По-рано Блинкен му е да предотврати разрастването на войната в Газа в районен спор, както и да окаже напън върху държавното управление на Нетаняху за повече отбрана на цивилното население в Газа.
  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР