Броят на жертвите от катастрофалното земетресение, което удари Албания на

...
Броят на жертвите от катастрофалното земетресение, което удари Албания на
Коментари Харесай

Над 2000 пострадали са получили лекарска помощ след труса в Албания

Броят на жертвите от пагубното земетресение, което удари Албания на 26 ноември, набъбна до 46, написа македонското издание „ Локално “, представено от организация " Фокус ".
Продължават избавителните интервенции в Туман и в Дуръс, които пострадаха най-вече от земетресението и стотиците последвали вторични земетресения. Според информация на Министерството на здравеопазването в Албания първа помощ са получили 790 души в Дуръс и в клиниката по травматология в Тирана.
„ В момента има 62 ранени, чието положение е устойчиво, като се изключи трима души, които към момента са в интензивно лекуване и един в тежко положение в Клиниката по травматология. Заедно с тях, още 886 поданици, потърпевши в земетресението, са получили здравно лекуване в денонощни здравни центрове, отворени покрай засегнатите региони, а други 335 са получили здравна помощ в лагери в Туман и Дуръс “, настояват от Министерството.
Националната работа за незабавни случаи е дала отговор на над 4 хиляди позвънявания за помощ след труса и е изпратила към потърпевшите райони над хиляда коли за спешна помощ. 
Министерството на защитата удостовери, че над 5 хиляди военнослужещи, полиция, лекари, медицински сестри, чиновници на локалната власт и доброволци към момента са на мястото и оказват помощ в избавителните акции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР