Броят на гражданите от ЕС, на които се отказва достъп

...
Броят на гражданите от ЕС, на които се отказва достъп
Коментари Харесай

Все повече граждани на ЕС с отказан достъп до Острова

Броят на жителите от Европейски Съюз, на които се отхвърля достъп на Острова, се е нараснал през последните три месеца, макар огромното понижение на пътуванията, поради Covid-19, демонстрират данни на вътрешно министерство.

По данни на министерството на вътрешните работи общо на 3294 европейски жители е бил отхвърлен достъп, макар че разпоредбите след Брекзит разрешават те да влизат без виза.

За съпоставяне през първото тримесечие на предходната година е бил отхвърлен достъп единствено на 493 европейски жители. Сега обаче те могат да бъдат спрени, арестувани и депортирани, в случай че управляващите преценяват, че идват, с цел да работят или да се откриват без да извършват новите критерии за виза.

Очаква се броят на идващите от страни от Европейски Съюз внезапно да се усили, когато бъдат изцяло вдигнати рестриктивните мерки, свързани с ковид, само че, както предизвестяват специалистите, вследствие на това сигурно ще се усили и броят на арестуваните и експулсираните.

Публикуваните данни удостоверяват наклонност, която шокира някои европейски туристи, които допускайки неволни неточности, свързани с новите разпореждания, внезапно се оказват затворени в центрове за задържане на английска земя преди да бъдат експулсирани, написа „ Гардиън “.

Вестникът отбелязва, че откакто е повдигнал въпроса пред министерството на вътрешните работи оттова са издали разпореждане такива пасажери да бъдат пускани под гаранция да прекарат при другари и родственици, до момента в който си уредят противоположен полет. От министерството също така ясно обявиха, че хора, които имат уредени изявленията за работа не би трябвало да бъдат експулсирани, макар че към този момент е имало няколко такива случаи.

Междувременно от Института за проучване на публичната политика излязоха с тъжната констатация, че Брекзит е поставил завършек на свободното придвижване на хора сред Обединеното кралство и Европейски Съюз.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР