Броят на действащите изтребители МиГ 29 в сръбските ВВС скоро

...
Броят на действащите изтребители МиГ 29 в сръбските ВВС скоро
Коментари Харесай

Сърбия скоро ще има 10 действащи МиГ 29

Броят на настоящите изтребители МиГ 29 в сръбските Военновъздушни сили скоро ще се усили до 10, съобщи пред публицисти президентът на Сърбия Александър Вучич.
„ Скоро ще имаме 10 настоящи МиГ 29, което спрямо останалите района е осезаемо повече. Няма да спрем дотук, тъй като желаеме жителите да се усещат сигурни”, сподели сръбският водач.
Вучич подсети, че в този момент в състава на Военновъздушни сили има два МиГ 21 и два МиГ 29, които са с привършен летателен запас. Същевременно президентът не посочи по какъв начин Белград ще получи четири МиГ 29.
Президентът заяви също, че счита в най-скоро време да беседва по телефона с съветския си сътрудник Владимир Путин и да му благодари за подарените изтребители МиГ 29.
Шест изтребители МиГ 29 дойдоха в Сърбия от понеделник до сряда. Машините ще бъдат осъвременени на три стадия, в което Белград ще вложи сред 180 и 230 млн. евро. Преди това ескадрилата ще вземат участие в церемониал.
Освен самолетите МиГ 29, Сърбия ще получи гратис от Русия 30 танка Т 72 и 30 бойни разследващи машини БРДМ 2, съобщи БГНЕС.
Обсъжда се и доставката на системи „ Бук М1”, „ Бук М2” и на зенитно ракетни комплекси „ Тунгуска”.
По-рано Беларус заяви за желанието си да даде на Сърбия през 2018 8 МиГ 29 и два батальона зенитно-ракетни комплекси „ Бук”, при изискване че Белград заплати за техния ремонт и рационализация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР