Броят на американците, които загубиха своята работа и поради това

...
Броят на американците, които загубиха своята работа и поради това
Коментари Харесай

САЩ: Изненадващо повишаване на исковете за обезщетения за безработица до 744 000



Броят на американците, които изгубиха своята работа и заради това потърсиха компенсации за безработица, означи изненадващо покачване за втора поредна седмица, демонстрират данни на Департамента по труда.

Молбите за помощи за безработица през седмицата до 3-ти април се покачиха с 16 000 до 744 000, до момента в който осредните упования на финансовите пазари бяха за тяхно намаляване до 680 000. Това съставлява покачване за втора поредна седмица, откакто преди този момент молбите означиха спад до постпандемично дъно от 658 000 за седмицата до 20-ти март (най-малък брой на подадени искове за помощ за безработица от седмицата до 14-и март 2020 година - тъкмо, когато започва коронавирусната пандемия в САЩ).

Други 151 752 американци са кандидатствали за компенсации посредством краткотрайната федерална помощна противоепидемична стратегия, обявиха от държавното управление.

Броят на компенсации за безработица доближи своя рекорден връх от 6,867 милиона през седмицата до 28-и март 2020 година, когато беше първия Covid локдаун, след което техният брой стартира да се намалява. Въпреки техният спад напоследък, те не престават да се задържа трайно над своя пик от 665 000, доближат по време на Голямата криза преди повече от 10 години (през 2007-2009 г.).

Междувременно броят на хората, които към този момент получават щатски компенсации за безработица, се намалиха през седмицата до 27-и март с 16 хиляди до едногодишно дъно от 3,734 милиона. Тези данни са известни като продължаващи искове за компенсации за безработица и се задържат за трета поредна седмица под равнището от 4,0 милиона за пръв път от предходната пролет насам.

Въпреки известното повишаване на исковете за компенсации за безработица напоследък, продължава да се чака, че те още веднъж ще стартират да се намаляват предвид на ускорения развой на имунизация против Covid-19 в Съединени американски щати и обвързваното с това отваряне отначало на американската стопанска система.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР