Бронзовият световен медалист в маратона от Доха 2019 Амос Кипруто

...
Бронзовият световен медалист в маратона от Доха 2019 Амос Кипруто
Коментари Харесай

Амос Кипруто се прицели в победа на Лондонския маратон

Бронзовият международен медалист в маратона от Доха 2019 Амос Кипруто ще се опита да завоюва своята първа купа на един от огромните маратона в Лондон в неделя. До момента той е бил на подиума на огромни маратони два пъти, само че нито един път не е печелил.

За Кипруто маратонът в Лондон ще е втори за него за 2022 година. През март той приключи втори в Токио, където победи международният рекордьор Елиуд Кипчоге.

“От Токио си почивах малко. Засилих тренировките си за Лондонския маратон, тъй че всичко върви добре. Имам добра група зад тила си и треньорът ми също оказва помощ доста “, сподели Кипруто.

“Маратонът става сложен, тъй като конкуренцията е на високо равнище. Трябва да се подготвите деликатно, с цел да не прегорите. За мен е огромна чест да ми бъде дадена опция да се състезавам в Лондон и не го одобрявам за даденост. Наградата, която мога да си дам, е да се показва добре в Лондон и да слага високо летвата “, добави той.

Кипруто е четвъртият най-бърз мъж в стартовите описи за Лондонския маратон с време от 2:03:13 часа. Първите три времена са на етиопците Кенениса Бекеле, Бирхану Легесе и Мосинет Геремеу.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР