Британското правителство ще проведе днес спешно заседание на комитета си

...
Британското правителство ще проведе днес спешно заседание на комитета си
Коментари Харесай

Великобритания свиква спешно заседание за тероризма

Британското държавно управление ще организира през днешния ден незабавно съвещание на комитета си за реакция на рецесии, с цел да бъде разисквана степента на заплаха за страната от спора сред Израел и радикалното палестинско придвижване " Хамас ", съобщи Ройтерс.

Случаите на антисемитизъм и ислямофобия в Обединеното кралство зачестиха след нахлуването на бойците на " Хамас " в Израел на 7 октомври - изненадващо смъртоносно нахлуване, последвано от непрестанни израелски офанзиви в линията Газа. Мащабни пропалестински демонстрации бяха извършени в Лондон и останалите огромни английски градове, а групи от еврейската общественост проведоха бдения за заложниците, взети от ислямистката формация, контролираща Газа.

" Трябва да се уверим, че английската система за сигурност е устойчива на опасността от тероризъм, както постоянно е предписание държавното управление ", съобщи за радио " Таймс " държавният министър на висшето обучение Робърт Халфън, представен от Ройтерс.

Британското контраразузнаване МИ5 понастоящем оценява заплахата от тероризъм за страната като " действителна ", което значи, че нахлуване е евентуално, показва Ройтерс, като прецизира, че по-високите степени са две - " сериозна ", т.е., нахлуване е доста евентуално, и " сериозна " - нахлуване е доста евентуално в близко бъдеще.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР