Британското правителство похарчило близо 162 млн. паунда за погребението на

...
Британското правителство похарчило близо 162 млн. паунда за погребението на
Коментари Харесай

Погребението на кралица Елизабет II струвало на Великобритания 162 млн. паунда

Британското държавно управление похарчило близо 162 млн. паунда за погребението на кралица Елизабет II и обвързваните с него събития, осведоми Reuters.

Приоритет на държавното управление бе събитията да протичат безпрепятствено, почтено и в това време с обезпечена сигурност и сигурност за обществото. Това съобщи основният секретар на Министерството на финансите Джон Глен.

Поради тази причина най-големите разноски са направени точно в Министерството на вътрешните работи, което дава отговор за полицията и националната сигурност - 73,7 милиона паунда.
 Погребват кралица Елизабет II
Погребват кралица Елизабет II

Сред присъстващите към 500 водачи е и президентът Румен Радев

Според лондонската полиция погребението е било най-голямото полицейско събитие в историята на Англия, на което са участвали високопоставени лица от целия свят.

Припомняме, откакто най-дълго управлявалият английски монарх на 8 септември, страната влезе в 10-дневен народен печал, който приключи с погребението на кралица Елизабет II на 19 септември.

През това време ковчегът на Елизабет лежеше в единбургската катедрала, преди да бъде изместен в Лондон, където към 250 000 души чакаха часове на опашка, с цел да минат около ковчега й в Уестминстър Хол по време на погребението.
 Англия си взе последно довиждане с кралица Елизабет II
Англия си взе последно довиждане с кралица Елизабет II

На него ще участваха 2000 души, измежду които голям брой международни лидери
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР