Британското правителство очаква да плати на Европейския съюз между 35

...
Британското правителство очаква да плати на Европейския съюз между 35
Коментари Харесай

Лондон обяви, че разводът с ЕС ще струва около 40 млрд. паунда

Британското държавно управление чака да заплати на Европейския съюз сред 35 и 39 милиарда паунда (40-45 милиарда евро) за споразумяване на финансовите му отговорности пред общността, заяви прес секретарят на министър-председателката Тереза Мей, съобщи организация Ройтерс.
"Очакваме таванът да е сред 35 и 39 милиарда паунда”, сподели прессекретарят и сподели, че това е сумата за "честно споразумяване на задълженията” на Англия пред Европейски Съюз. Така държавното управление в Лондон за пръв път публично оповестява за съответна сума, която Обединеното кралство е готово да заплати в границите на Брекзит.
По-рано през днешния ден Англия и Европейски Съюз реализираха пробив в договарянията за Брекзит след разговор, траял 7 месеца, с който приключи първият стадий от договарянията.
Сега преговорният развой минава във втора фаза, отдадена на сигурността и търговията. Официалното й утвърждение би трябвало да бъде обещано на срещата на високо ниво в Брюксел на 14 и 15 декември, а стартът й ще е през януари следващата година.
Англия ще напусне Европейски Съюз на 29 март 2019
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР