Британското правителство е взело решение в последния момент да даде

...
Британското правителство е взело решение в последния момент да даде
Коментари Харесай

Лондон остава в „Хоризонт Европа“

Британското държавно управление е взело решение в последния миг да даде в допълнение 250 милиона паунда с цел да остане в програмата на Европейски Съюз за проучвания и нововъведения, предава БНР. Университетите бурно приветстваха решението.
В изказване от Министерството на бизнеса, енергетиката и индустриалната тактика се споделя: „ Тази инвестиция е в поддръжка на уговорката на държавното управление да сложи изследователската и развойната активност в сърцевината на проектите за възобновяване след пандемията “.
 Брекзит: Европейски Съюз стартира правосъдни производства против Англия поради нарушавания Брекзит: Европейски Съюз стартира правосъдни производства против Англия поради нарушавания
Европейски Съюз започва две правосъдни производства против Англия поради нарушавания от Лондон на протокола от съглашението за бракоразвод за Брекзи...
Посочва се още, че решението ще помогне на брилянтните английски учени, откриватели и обвързвания с тях бизнес да черпят изгоди като участници в най-голямата международна стратегия за проучвания.
След Обединеното кралство резервира присъединяване си в „ Хоризонт Европа “ с помощта на постигнатата комерсиална договорка, само че университетите се притесняваха, че държавното управление няма да вложи нужните средства непосредствено, а ще се опита да ги събере от бюджетите за съществуващи проучвателен стратегии.
Преди това цената за присъединяване на страната бе просто част от вноската на Англия като член на Европейски Съюз. Университетите бяха предизвестили, че, като се изключи че излизането от програмата би означавало огромна загуба за изследователската и развойната активност в чисто финансово изражение, то ще направи Англия доста непривлекателна за надарените учени и ще отблъсне евентуални частни и задгранични вложения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР