Британско-шведската компания Астра Зенека (AstraZeneca) отрече съобщенията за ниската ефикасност

...
Британско-шведската компания Астра Зенека (AstraZeneca) отрече съобщенията за ниската ефикасност
Коментари Харесай

Подозрения и отричане, че оксфордската ваксина срещу коронавирус не работи при по-възрастните

Британско-шведската компания " Астра Зенека " (AstraZeneca) отхвърли известията за ниската резултатност на имунизацията си при възрастни хора, като назова тази информация " изцяло неправилна ", оповестява Ройтерс, базирайки се на писмения отговор на производителя на поради публикации в немски медии, съобщи БГНЕС.
По-рано немският вестник Handelsblatt, базирайки се на източници от ръководещата коалиция на Германия, осведоми, че препаратът единствено в 8% от случаите провокира мечтаната реакция на организма при хора над 65 години. Таблоидът Bild от своя страна разгласи, че съгласно немското държавно управление европейският регулатор ще издаде позволение за потребление на имунизацията " Астра Зенека " единствено за европейци на възраст под 65 години.
В своя отговор компанията показва, че Обединеният комитет на Англия по ваксини и имунизации е подкрепил ваксина да бъде прилагана и на възрастни хора. В допълнение, кръвните проби на възрастни участници в клинични изпитвания разкриват мощен имунен отговор към имунизацията.
 Полина Паунова в нови въпроси за имунизациите и изявленията на здравните управляващи Полина Паунова в нови въпроси за имунизациите и изявленията на здравните управляващи
" Извинявайте, но нещо се комплицирам: Вчера здравният министър вика: никакъв проблем няма с имунизациите, нищо, че Астра Зенека ще имат з...
Англия утвърди използването на имунизацията, създадена от " Астра Зенека " и Оксфордския университет на 30 декември, 2020 година Очаква се имунизацията да бъде сертифицирана в Европейски Съюз до началото на февруари.
На 22 януари " Астра Зенека ", без да чака узаконяване, уведоми Европейската комисия, че няма да може да извърши отговорностите си по контракта с Европейски Съюз през първото тримесечие на 2021 година, и разгласи 60% понижение на доставките на ваксини.
Заради това, ръководителят на Европейската комисия с шефа на фармацевтичния колос, с цел да изиска той да се съобрази с договорните си отговорности и да даде пояснения по тези промени. Брюксел се притеснява, че тази настояща вест ще повлияе съществено на графика за имунизиране, оповестява " Евронюз ".
" Нито Европейска комисия, нито държавите-членки одобриха добре новината, тъй като за нас е доста значимо имунизациите да бъдат доставени. Държавите-членки имат доста значима задача и към този момент работят по имунизации, тъй че се нуждаят от дозите. След като чухме новината, реакцията на Европейска комисия и апела на ръководителя, ние продължаваме да я обсъждаме със съвета на шефовете ", сподели Стефан де Киерсмакер, представител на Европейската комисия.
 AstraZeneca забавя доставките за Европа AstraZeneca забавя доставките за Европа
Британската компания AstraZeneca предупреди за закъснение на доставките на ваксини за Европа, като първичните дозище са по-малко...
Според " Астра Зенека ", това понижаване на поръчката се дължи на понижаване на индустриалния % в един от индустриалните му центрове, принадлежащ към европейската верига за доставки. Новината идва дружно с тази от Pfizer, която преди няколко дни също разгласи краткотрайно прекъсване на производството си. Италия към този момент предизвести, че при неспазване на периодите за доставка ще отнесе въпроса до съда.
Европейска комисия изиска от " Астра Зенека " обстоен отчет, показващ какъв брой дози са създадени досега и до кои страни са изпратени. Брюксел разгласи, че ще бъде основан механизъм за транспарантно контролиране на износа на ваксини.
Междувременно, Европейски Съюз актуализира цветовете на картата на COVID-19, добавяйки " тъмночервено " за областите, където вирусът циркулира на доста високи равнища. Пътуващите от тези области по предписание са подлагани на наложителен тест за ковид и карантина, само че няма общо предписание. Специално в България също се желае наложителен PCR тест за ковид за влизане на българска територия.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР