Британският външен министър Дейвид Камерън заяви, че на Хамас е

...
Британският външен министър Дейвид Камерън заяви, че на Хамас е
Коментари Харесай

Камерън: На Хамас е предложено 40-дневно прекратяване на огъня

Британският външен министър Дейвид Камерън съобщи, че на " Хамас " е препоръчано 40-дневно преустановяване на огъня и освобождение на " евентуално хиляди " палестински пандизчии в подмяна на освобождението на израелски заложници, съобщи организация Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Палестинската войнстваща формация е получила " доста обилно предложение за трайно 40-дневно преустановяване на огъня, освобождение на евентуално хиляди палестински пандизчии в подмяна на освобождението на тези заложници ", съобщи Камерън на среща на Световния стопански конгрес в Рияд.

Делегация на " Хамас " би трябвало да дойде в Египет през днешния ден, където се чака да отговори на последното предложение за помирение в Газа и освобождение на заложниците след съвсем 7 месеца война.

" Надявам се, че " Хамас " ще одобри тази договорка и почтено казано, целият напън в света и всички очи на света би трябвало да бъдат ориентирани към тях през днешния ден, с цел да одобряват тази договорка ", сподели Камерън, добавяйки, че предлагането ще докара до " прекъсване на боевете, които всички ние толкоз доста желаеме да забележим ".

От месеци Египет, Катар и Съединените щати се пробват да посредничат за реализиране на съглашение сред Израел и терористичната организация " Хамас ", само че през последните дни се вижда нов подтик на дипломацията към преустановяване на военните дейности, откакто терористите отхвърлиха поредност от оферти.

Външният министър на Обединеното кралство съобщи, че с цел да се сътвори " политически небосвод за решение с две страни ", при което самостоятелна Палестина да съжителства с Израел, " хората, виновни за 7 октомври, управлението на " Хамас ", ще би трябвало да изоставен Газа и би трябвало да се унищожи терористичната инфраструктура в Газа ".

" Трябва да видите политическо бъдеще за палестинския народ, само че също по този начин би трябвало да видите сигурност за Израел и тези две неща би трябвало да вървят дружно ", добави той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР