Британският в. Файненшъл таймс посвещава пространен материал на въпроса със

...
Британският в. Файненшъл таймс посвещава пространен материал на въпроса със
Коментари Харесай

Денис Шмигал: Имаме огромен недостиг на боеприпаси не само в Украйна, но и в целия свят

Британският в. " Файненшъл таймс " посвещава просторен материал на въпроса със доставяне на украинската войска с боеприпаси и оръжие, както и на трансформирането на украинската индустрия за вътрешно произвеждане на нужни за защитата произведения, съобщи Българска телеграфна агенция.

Украинският министър председател Денис Шмигал декларира пред изданието: " Имаме голям дефицит на муниции освен в Украйна, само че и в целия свят. Разбираме, че би трябвало да ги произвеждаме тук, в Украйна, тъй като по целия свят те са свършили, изчерпали са се. Всички хранилища са празни ".

По думите на Шмигал държавното управление в Киев се базира на поуките, извлечени от внезапното увеличение на вътрешното произвеждане на дронове, което от " няколко десетки предходната година " е повишено до " десетки хиляди " тази година. Киев също по този начин пренасочва бюджета си, с цел да се концентрира върху " военния защитителен комплекс ", в това число противовъздушната защита и артилерията.

Но построяването на промишленост за доставяне със снаряди, артилерия и противовъздушна защита е доста по-сложно и амбициозно начинание от това за безпилотни летателни апарати, освен това в изискванията на международен дефицит на основни съставни елементи и първични материали, показва английският вестник. Изданието цитира чиновник, съгласно който не може бързо да се трансформира производството на снаряди по метода, по който това е било направено при безпилотните летателни апарати, като не на последно място това се дължи на световния " дефицит на барут ".

" Файненшъл таймс " отбелязва неотдавнашния триумф при преобразуването на непотребните американски ракети " въздух-въздух " AIM-9 Sidewinder в ракети " земя-въздух " - от които Киев има сериозна потребност, като се има поради, че Русия продължава да нападна градове, намиращи се надалеч от фронтовата линия.

" Тези ракети [AIM-9] бяха излезли от строя ", съобщи почитан украински чиновник по отношение на партидата от този вид, доставена на Украйна. " Ние ги поправихме. Намерихме метод да ги изстрелваме от земята. Това е един тип самоделна противовъздушна защита ", добави той.

Тези модифицирани муниции ще ни оказват помощ " да преживеем зимата ", когато се чака Русия да бомбардира енергийната инфраструктура на Украйна, с цел да потопи страната в мрак, сподели служителят, като добави, че това обаче не е дълготрайно решение.

Това е една от многото сходни начинания, при които украинците трансформират остарели материали, считани за ненужни от американската войска, в съществени оръжия, сподели служителят. " Имаме контрактувано решение, при което вземаме нещо остаряло и го трансформираме в нещо друго ", добави той.

Приоритет в този момент са взаимните начинания с европейски и американски отбранителни компании. Това лято украинският държавен конгломерат " Укроборонпром " подписа съглашение с немския производител на оръжие " Райнметал " за ремонт на развалени танкове " Леопард " и други бронирани машини, както и за произвеждане на нови транспортни средства.

 

Това е едно от " към 20 " съглашения, подписани с разнообразни компании и сътрудници за взаимно съдействие и произвеждане, сподели Шмигал, без да дава детайлности. Някои западни държавни управления са внимателни при подписването на сходни покупко-продажби.

Запитан за разтърсванията в Конгреса във Вашингтон, където по-рано този месец коренно настроените републиканци отхвърлиха финансирането за Украйна, Шмигал призна, че " това политическо разлюляване в Съединени американски щати е мотив за огромно безпокойствие ".

Украинският министър председател не се нае да разяснява какви биха били последствията, в случай че Доналд Тръмп бъде избран отново за президент на Съединени американски щати следващата година и приключи американската поддръжка за Украйна. " Това са политически провокации за нас. Точно в този момент се случват доста промени измежду нашите сътрудници ", сподели той, намеквайки и за изборите в Европейски Съюз през юни.

Михайло Федоров, заместител министър-председател на Украйна по въпросите на нововъведенията и цифровата промяна, съобщи, че ръководената от него гражданска война в региона на дроновете е станала допустима с помощта на отварянето на обичайно държавната промишленост. Той добави, че същата тази смяна към свободния пазар е от значително значение, с цел да може Украйна да развие промишленост за муниции.

Лицето, което дава отговор за напъните за повишение на логистиката на Украйна и за трансформиране на стопанската система за стимулиране на вътрешното произвеждане на оръжие, е Олександър Камишин, министър на стратегическите промишлености и някогашен началник на железниците на страната. Той планува Украйна да създава и получава муниции до степен, в която тя може да се трансформира в еквивалент на " арсенала на целия свободен свят ".

Що се отнася до неизразеното, само че преобладаващо в Киев терзание, че доставките на американски оръжия ще се забавят, Камишин съобщи, че американската оръжейна промишленост и военните постоянно ще желаят да работят в тясно съдействие с Украйна.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР