Британският принц Чарлз и съпругата му Камила пристигнаха вчера на

...
Британският принц Чарлз и съпругата му Камила пристигнаха вчера на
Коментари Харесай

С приказни одежди: Кралица Рания и херцогиня Камила отново блестят

Британският принц Чарлз и брачната половинка му Камила дойдоха през вчерашния ден на тридневна аудиенция в Йордания, чиято цел е да укрепи връзките сред двете съюзнически страни, съобщи Асошиейтед прес.



Визитата е част от първата дипломатическа обиколка на принц Чарлз от началото на пандемията от ковид.


Британският престолонаследник и брачната половинка му бяха посрещнати на летището от почетен часовой от йордански гвардейци. Двамата се срещнаха с йорданския крал Абдула Втори и кралица Рания в кралския замък в столицата Аман, а по-късно отпътуваха с електромобил за свещения за християните археологически комплекс Магтас. Според християнската традиция това е мястото, където Йоан Кръстител е кръстил Исус в река Йордан.

Вчера кралица Рания и херцогиня Камила бяха подбрали впечатляващи визии. Днес кралицата на Йордания сподели фотоси от тържествената вечеря, проведена в първия ден от визитата на английското кралско семейство. Двете кралски дами наподобяват безупречно в красиви одежди като че ли са излезли от приказка. Херцогинята на Корнуол е с дълга бяла рокля с нежни бродерии, а кралица Рания още веднъж е с бежово покривало със златни детайли, което се влачи по земята.


Представителите на английското кралско семейство посетиха през днешния ден и други религиозни и исторически места, преди да заминат в четвъртък за Египет.


Британското посолство заяви предишния месец, че визитата има за цел да заздрави, датиращите от един век " тесни двустранни връзки ". Тя слага акцент върху битката с климатичните промени след конференцията за климата в Глазгоу, както и върху религиозната приемливост.


Йордания е учредена като емирство и английски протекторат през 1921 година, а през 1946 година прогласява цялостна самостоятелност. Двете страни поддържат тесни дипломатически връзки и връзки в региона на сигурността.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР