Британският премиер в оставка Борис Джонсън, който беше принуден да

...
Британският премиер в оставка Борис Джонсън, който беше принуден да
Коментари Харесай

CNN: Борис Джонсън може да опита да си върне премиерския пост

Британският министър председател в оставка Борис Джонсън, който беше заставен да подаде оставка поради поредност от кавги, може да се опита да си върне властта, написа CNN. Според наблюдаващи на телевизионния канал политическите упоритости на ръководителя на английския кабинет са явни.

Приятелите и сътрудниците на Джонсън са уверени, че той няма да пропусне шанса да се върне на Даунинг стрийт 10 - формалната резиденция на английския министър председател. Източници на CNN настояват, че политикът бил гневен, че е бил лишен от власт под натиска на медиите, а не по решение на гласоподавателите, и не е подготвен да напусне политиката.

От позиция на наблюдаващите на канала Джонсън има късмет да си върне поста, в случай че наследникът му се сблъска със съществени проблеми. Друг вид за премиера в оставка, съгласно CNN, е място в Народното събрание, където той може да " се трансформира в бодил " за новия началник на кабинета. Освен това анализаторите на телевизионния канал не изключиха, че Джонсън може да получи някаква позиция в идващото държавно управление, като по този метод отчасти резервира въздействието си.

По-рано беше обявено, че членовете на Консервативната партия завършиха гласуването за избора на правоприемник на Джонсън. Очаква се името на новия министър председател на Англия да стане известно на 5 септември.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР