Британският премиер Тереза Мей предупреди The FA Футболната асоциация на

...
Британският премиер Тереза Мей предупреди The FA Футболната асоциация на
Коментари Харесай

Мей: FA да помисли за феновете преди продажбата на Уембли

Британският министър председател Тереза Мей предизвести The FA Футболната асоциация на Англия да намерения първо за почитателите, преди да продаде стадион Уембли.

"Това е решение за Футболната асоциация. Но Уембли е историческият дом на британския футбол и заема доста особено място в сърцата на почитателите из цялата страната ", съобщи представителят на Мей и настоя за нерешителност.

Пакистанският предприемач Шахид Хан води договаряния за договорката, като съгласно Скай спортс става въпрос за сумата от към 800 милиона паунда, която Хан е предложил. Хан е притежател на футболния Фулъм, както и на тима по американски футбол Джаксънвил джагуарс, който е част от Националната футболна лига (NFL) на Съединени американски щати.

Феновете към този момент реагираха с яд на новината за възможна продажба в интерес на американската Национална футболна лига. Опасенията са, че може да се наложи английският народен тим по футбол да играе домашен мачове на други игрища в цялата страна, до момента в който тече сезонът на NFL.

Плановете за продажба също провокираха неразбория, поради парите на данъкоплатците, възлизащи на близо £40 млн., които бяха наляти в развиването на стадиона, както и £ 120 млн. финансиране от Националната лотария.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР