Британският премиер Риши Сунак е разследван от Парламентарната комисия за

...
Британският премиер Риши Сунак е разследван от Парламентарната комисия за
Коментари Харесай

Разследват Руши Сунак заради жена му и конфликт на интереси

Британският министър председател Риши Сунак е разследван от Парламентарната комисия за стандартите по съмнения за недеклариране на приходи и спор на ползи, написа БиБиСи.

На първоначаен стадий от следствието се счита, че става дума за компания за грижи за деца, в която е взела участие брачната половинка на премиера Акшата Мурти.

Миналия месец Руши Сунак трябваше да дава отговор на въпроси по отношение на акциите , които брачната половинка му има в организацията за детски грижи " Кору кидс ".

Министърът на финансите в страната Джеръми Хънт разгласи пилотен план за заплащания на нови детегледачи, като заплащането е по-добро за тези, които се записват посредством организации. На 6 март Акшата Мурти е вписана като акционер в една от тези организации.

БиБиСи отбелязва, че когато е бил разпитван в Комисията на 28 март Руши Сунак не е загатнал за връзките на брачната половинка му с " Кору кидс " и в отговор е споделил, че " всичките му приходи са транспарантно декларирани по естествен ред ".

Няколко дни след чуването пред Комисията Сунак изпраща писмо, с което заявява, че в приходите на жена му може да има " евентуален спор на ползи ".

Докато регистърът на приходите на депутатите изисква от тях да заявяват всички заплащания, дарения или оказано им гостолюбие, за които може основателно да се смята, че въздействат върху работата им в Народното събрание, кодексът за държание на депутатите не изисква от тях да записват приходите на съпруги/съпрузи или сътрудници. Министерският указател на приходите обаче, който се отнася към министерския кодекс, изисква обявление на приходите на съпругата/съпруга или колегата и може да бъде преценено, че има спор на ползи.
 Руши Сунак усилва заплатите на здравните служащи
Руши Сунак усилва заплатите на здравните служащи

След няколкомесечни стачки в Англия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР