Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден

...
Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Великобритания трябва да прави гранични проверки на украинските бежанци, въпреки призивите за облекчен визов режим


Британският министър председател Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е сподели, че Англия би трябвало да прави инспекции за сигурност на украинските бежанци, откакто бе свикан да облекчи изискванията за издаване на визи на хора, които бягат от съветските военни дейности в Украйна, заяви Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2166
За разлика от доста други страни в Европа, които одобряват украински бежанци без визи, Англия изисква такива и си навлече доста рецензии поради тромавата и бюрократична процедура. 

От началото на войната Англия е издала над 700 визи за украински жители. За съпоставяне Полша е приела повече от 1,2 милиона украинци.

Британският министър председател сподели пред Народното събрание, че визовите инспекции са нужни, тъй като Кремъл е нарочил Англия поради позицията й за Украйна.

„ Има хора, които ще желаят инспекциите да бъдат анулирани и просто да пуснат хората да влязат. Мисля, че това е безконтролно “, сподели английският министър председател. „ Ще бъдем благородни колкото можем, само че би трябвало да продължим да вършим инспекции “, изясни той.

По-рано през днешния ден посланикът на Украйна в Лондон сподели, че 100 000 украински бежанци може в последна сметка да дойдат във Англия. Той прикани английското държавно управление да облекчи изискванията за издаване на визи за хора, бягащи от спора с Русия.

Агенцията отбелязва, че съветските въоръжени сили са подложили някои украински градове на безмилостни бомбардировки, което е довело до най-масовото разселване на хора в Европа след Втората международна война.

Много страни в други елементи на Европа разрешиха на украинските бежанци да влизат без визи. Англия обаче изисква украинците да имат визи, а процесът на кандидатстване провокира рецензии, че процедурата е прекомерно мудна и бюрократична.

Посланикът на Украйна в Лондон Вадим Пристайко сподели, че схваща, че са нужни инспекции за сигурност, само че изиска да се опрости процесът за издаване на визи.

" Повечето хора нямат паспорти у себе си, домовете им са били бомбардирани, в моето посолство не печатаме паспорти ", съобщи той пред комисията на английския парламент по вътрешните работи. " В реалност, в случай че имате едногодишно дете, то несъмнено не е терорист. Така че може да ги зачеркнете от листата на евентуалните терористични опасности ", акцентира Пристайко.

Запитан дали би желал да види аероплан, пътуващ от Англия до Полша или Румъния, с цел да вземе бежанци, украинският дипломат отговори: " Ако желаете да изпратите самолети, изпратете (изтребители) F-16. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР