Британският премиер Борис Джонсън заяви, че макар и да смята

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви, че макар и да смята
Коментари Харесай

Джонсън: Не е изключено, но едва ли ще се стигне до нов локдаун в бъдеще

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че въпреки и да счита за нечовешки някои от рестриктивните мерки, налагани поради Covid-19, не е допустимо да бъде изключен локдаун в бъдеще.

В изявление за GB News Борис Джонсън изрази единодушие с казаното от министър Джейкъб Рийс-Мог, че някои от разпоредбите на локдауна са били „ неприятни и нечовешки “ и изцяло схваща недоволството на някои хора.

Запитан обаче за опцията от цялостен локдаун в бъдеще министър председателят сподели, че това не е изключено, въпреки и да акцентира, че приоритет продължава да бъде всеобщото имунизиране.

Според Джонсън, би било безконтролно за всеки водач във всяка народна власт да каже, че ще изключи нещо, което може да избави живота на хората.

Той сподели, че може да се появи нов вид на вируса, по-смъртоносен, или вид, който визира по-сериозно децата и тогава ще са нужни ограничения за обуздаването му.

Джонсън обаче изрази мнение, че надали ще се стигне до нов локдаун, тъй като по данни на всичките му съветници вирусът губи силата си, а програмата за всеобщото имунизиране напредва с цялостна мощ.

По мотив на събиранията на Даунинг стрийт по време на локдаун, за които някои чиновници към този момент получиха санкции от полицията, министър председателят сподели, че са се изговорили „ доста нелепости “ и ще се въздържи от коментар преди следствието да е завършило изцяло.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР