Британският премиер Борис Джонсън се е отказал от плановете си

...
Британският премиер Борис Джонсън се е отказал от плановете си
Коментари Харесай

Борис Джонсън не иска да ходи в Шотландия

Британският министър председател Борис Джонсън се е отказал от проектите си да посети Шотландия, с цел да води акция в интерес на Консервативната партия преди общите избори там на 6 май. Според " Гардиън " появяването му на север може да докара до противоположен резултат и да активизира последователите на независимостта на Шотландия.

Дъглас Рос, водач на шотландските консерватори призна, че Борис Джонсън няма да върви в Шотландия макар изказванията му през януари, че нищо не може да го спре да води акция за опазване на съюза. " Гардиън " разяснява, че това е явен знак, че партията са опасява, че неприятният рейтинг на премиера в Шотландия може единствено да навреди на акцията ѝ.

Говорителката на премиера Алегра Стратън съобщи, че повода визитата да не се състои е ковид, само че " Гардиън " напомня, че Джонсън е посетил много места в границите на акцията на торите в Северна Англия и даже Шотландия през януари, когато случаите на заразявания бяха доста високи, а рестриктивните мерки доста по-строги.

Шотландските консерватори дават обещание да налеят милиарди за справяне с продоволствената беднотия в учебните заведения и за финансиране на опазването на здравето с концепцията да отклонят гласове на гласоподаватели на Лейбъристката партия, които са срещу независимостта на Шотландия. Дъглас Рос счита, че по този метод ще спре Шотландската национална партия да изиска втори референдум за самостоятелност.

Очакванията обаче са, че националистите на Никола Стърджън ще завоюват болшинство в новия парламент. Последната анкета на Ipsos Mori демонстрира, че 51% от гласоподавателите в цялото Обединено кралство считат, че Стърджън ще получи право на втори референдум за самостоятелност, в случай че завоюва безапелационно изборите в Шотландия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР