Британският премиер Борис Джонсън получи доклада на Сю Грей, докато

...
Британският премиер Борис Джонсън получи доклада на Сю Грей, докато
Коментари Харесай

Борис Джонсън получи доклада за разследването на партитата по време на локдаун

Британският министър председател Борис Джонсън получи отчета на Сю Грей, до момента в който се приготвя да го разгласява и да се изправи пред Народното събрание след няколко часа.

Висшият държавен чиновник даде на премиера своите констатации за Partygate, макар че източниците подчертаха, че това не са нейните цялостни изводи. Не се чака документът да посочва повече чиновници и ще има единствено „ минимална отпратка “ към произшествия, предмет на престъпно следствие.

Смята се, че Грей желае да изготви по-пълна версия на констатациите си, когато Скотланд Ярд завърши работата си.

Премиерът Борис Джонсън даде обещание да пусне съкратения отчет най-малко час преди да направи изказване в 15.30 ч. локално време.

Даунинг стрийт разкри, че той към този момент е  разговарял с Грей в неделя вечерта.

„ Можем да потвърдим, че Сю Грей е предоставила настояща информация за следствията си на министър-председателя “, сподели представител на кабинета.

В Уестминстър се въртят клюки, че основни помощници ще би трябвало да паднат от постовете си, само че се споделя, че Джонсън се усеща „ укротен “, че опасността от сполучлив прелом против него е отминала.

Кризата към Украйна също наподобява към този момент засенчва сагата Partygate, защото се чака министър председателят да посети Киев във вторник.

Той беше подкрепят от зараждащи се признаци за възобновяване на рейтинга си в социологическите изследвания – макар че консерваторите към момента изостават от лейбъристите.

Оказа се, че полицията евентуално ще връчи вести за санкции на нарушителите на локдауна, без да оповестява обществено имената им – метод, който може да им спести общественото стеснение.

Но към момента има капацитет обстановката да се разгори трагично, откакто се разбра, че Грей е била известена за „ празненство на успеха “, проведено от другари на брачната половинка на Джонсън, Кари, в апартамент №11, с цел да отбележат оставката на Доминик Къмингс.

Премиерът беше подложен на рецензии и от някогашен чиновник на No10, който сподели, че той е наложил несъгласие на проектите да разреши на опечалените фамилии да се събират със своите близки родственици, когато рестриктивните мерки започнаха да бъдат облекчавани предходната година.

Джонсън е бил разпитан и за това, че е споделил на депутати уединено, че счита, че не е направил нищо неприятно. „ Ще би трябвало да изчакате и да видите резултата от следствията, само че несъмнено, аз се придържам безусловно към това, което съм споделил в предишното “, сподели той пред кореспонденти в Тилбъри.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР