Британският премиер Борис Джонсън каза в четвъртък, че по-скоро ще

...
Британският премиер Борис Джонсън каза в четвъртък, че по-скоро ще
Коментари Харесай

Джонсън: По-скоро мъртъв в канавката, отколкото да отложа Brexit

Британският министър председател Борис Джонсън сподели в четвъртък, че " по-скоро ще бъде мъртъв в канавката ", в сравнение с да забави Brexit след 31 октомври, съобщи БГНЕС.
Депутатите в Камарата на общините тази седмица одобриха законопроект, който може да спре Джонсън да изведе Англия от Европейския съюз без договорка за бракоразвод с Брюксел. Но те също отхвърлиха апела му за предварителни избори за решение на политическата невъзможност, характеризираща последните три години след вота на референдума през 2016 година за излизане от Европейски Съюз.
В тирада в Северна Англия Джонсън съобщи: " Предпочитам да съм мъртъв в канавката, в сравнение с да желая от Европейски Съюз отсрочване на Brexit ".
" Трябва да излезем от Европейски Съюз на 31 октомври ", сподели водачът на консерваторите, единствено часове откакто претърпя нов удар с оставката на брат си от държавното управление. Речта в полицейска академия в град Уейкфийлд беше помрачена в края от колабирането на полицейски кадет, застанал зад него.
Събитието трябваше да бъде първата стъпка от предизборна акция, само че не беше планувано, че депутатите ще отхвърлят анкетата при гласоподаване в сряда вечер.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР